8.3.19

«Κτύπημα» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Το τουρκικό Ναυτικό διεξάγει κοινές ασκήσεις με το ρωσικό Στόλο Μ.Θάλασσας κατά ΝΑΤΟ (φωτό)

Με έκτακτη ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου ενημέρωσε πως Ρωσία και Τουρκία πραγματοποίησαν τις πρώτες κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα με τα τουρκικά πλοία να δένουν σε ρωσικό λιμάνι στο πλαίσιο της άσκησης "Γαλάζια Πατρίδα".

Tα τουρκικά πλοία έδεσαν στο ρωσικό λιμάνι του Novorossiysk στις 6 Μαρτίου!
Πρόκειται για μια κίνηση η οποία αναμένεται να δημιουργήσει νέα προβλήματα με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καθώς η Τουρκία πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις με το ρωσικό Ναυτικό στην «διακεκαυμένη» ζώνη της Μαύρης Θάλασσας.
Στη Μαύρη Θάλασσα  δηλαδή της διαρκούς αντιπαράθεσης της Ουκρανίας με τη Ρωσία και εκεί όπου αμερικανικά πολεμικά σκάφη έρχονται σε διαρκή αντιπαράθεση με το ρωσικό Ναυτικό. Πολύ συχνά δε, η ρωσική Αεροπορία "υποδέχεται" τα αμερικανικά πλοία, όπως το  USS Donald Cook (DDG-75) το οποίο έχει πέσει πολλές φορές «θύμα» παρεμβολών από βομβαρδιστικά Su-24.  
Σε αυτή την περιοχή επομένως η Τουρκία, η οποία είναι και μέλος του ΝΑΤΟ (κάτι που τονίζεται ιδιαίτερα από ξένα ΜΜΕ) πραγματοποίησε ναυτικές ασκήσεις με σκάφη από το ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ενώ μετά το τέλος των ασκήσεων σκάφη του τουρκικού Ναυτικού πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ναύσταθμο του Νοβόροσισκ.
«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων το περιπολικό σκάφος Vasily Bykov, και το ναρκαλιευτικό Valentin Pikul από τη βάση του Νοβόροσισκ πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με την τουρκική κορβέτα Burgazada (κλάσης Ada) και το ναρκαλιευτικό Akcay» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι τα πολεμικά σκάφη και των δύο χωρών πραγματοποίησαν «κοινούς ελιγμούς» στη Μαύρη Θάλασσα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν σενάρια ναρκαλιείας υπό τη συνοδεία σκαφών προστασίας.
Η επίσκεψη «καλής θέλησης» των δύο τουρκικών σκαφών στη ναυτική βάση του Νοβόροσισκ έγινε στο πλαίσιο της άσκησης Mavy Vatan-2019.
Όλα συμβαίνουν ενώ τόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν όσο και ο υπουργός Άμυνας Χ.Άκάρ διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι θα παραλάβουν τα S-400, χωρίς όμως να αναφέρουν ότι η εξέλιξη της υπόθεσης των F-35A τους αφήνει «αδιάφορους».
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μάλιστα πως η χώρα του όχι μόνο θα παραλάβει τους S-400 αλλά ενδεχομένως θα συζητήσει με τη Ρωσία τις προοπτικές συνεργασίας και στους S-500.
Από την πλευρά του ο Χ.Ακάρ  δήλωσε ότι η διαδικασία ανάπτυξης των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 επί τουρκικού εδάφους θα ξεκινήσει στον Οκτώβριο, επισημαίνοντας ότι η αγορά των S-400 ήταν «αναγκαστικό μέτρο».
«Η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, η Αεροπορία μελετάει σε ποιες περιοχές είναι καλύτερο να εγκατασταθούν» είπε ο Τούρκος υπουργός.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η απόκτηση συγκεκριμένα των ρωσικών αμυντικών συστημάτων «δεν ήταν προτίμηση της Τουρκίας , αλλά αναγκαστικό μέτρο», προσθέτοντας ότι οι S-400 χρειάζονται «για να διασφαλίσουν την προστασία των 82 εκατ. κατοίκων της χώρας»
Ο Ακάρ δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον «συνεχίζουν τις συνομιλίες για τις ενδεχόμενες πωλήσεις στην Τουρκία των αμερικανικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας Patriot».
Δείτε τις φωτογραφίες των τουρκικών πλοίων από το ρωσικό ναύσταθμο του Νοβόροσισκ.

In tonight's interview on TV, Turkish President says US president @realDonaldTrump made a mistake by siding with YPG, vows 's military working with Free Syrian Army will target foreign fighters including French, British, German and others who joined in
PRONEWS