10.3.19

Σοφή απόφαση: Κανένας Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε στον εορτασμό της Επανάστασης του Κολινδρού!


Κανένας τοπικός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (από τους τρεις που εκλέχθηκαν στην Πιερία) δεν εκπροσώπησε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επανάστασης του Κολινδρού. Τα αστυνομικά μέτρα ήταν ενισχυμένα στον Κολινδρό, μιας και υπήρχε η πληροφορία ότι ένας από τους τρεις Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας θα παρευρίσκονταν στις εκδηλώσεις.

Τελικά ο βουλευτής αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα του και να μην επισκεφθεί τον Κολινδρό και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δέχθηκε τηλεφώνημα από εκπρόσωπο τοπικού φορέα που του πρότεινε να ακυρώσει την παρουσία του στις εκδηλώσεις μιας και το κλίμα γενικά (αλλά και ειδικά λόγω της ημέρας που σχετίζεται άμεσα με τη Μακεδονία) ήταν βαρύ για τα στελέχη της Κυβέρνησης.
Τελικά ο εκπρόσωπος ακύρωσε την παρουσία του στον εορτασμό της 141ης Επανάστασης του Κολινδρού και για πρώτη φορά δεν κατατέθηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης στεφάνι στην προτομή του Νικολάου Λούση μετά την επιμνημόσυνη δέηση, δημιουργώντας έτσι νέα δεδομένα.