5.3.19

Χ.Καραγιαννίδης: «Απομονώσατε την φράση μου για τον συμβιβασμό με την Τουρκία και διαστρεβλώσατε το νόημά της»

Ξέσπασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, που κατά την συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στην ελληνική Βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας και επιχειρώντας να απαντήσει στην πρωτοφανή πρόκληση του Τούρκου συναδέλφου του, πρότεινε «έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία»!

«Απομονώσατε την φράση μου και διαστρεβλώσατε το νόημά της», υποστήριξε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο κύριος Καραγιαννίδης, φανερά εκνευρισμένος.
Ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος που είναι και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Χρήστος Καραγιαννίδης είπε πως «η φράση έχει κοπεί για να βγάλει την είδηση» και πως αν ακούσει κανείς όλη την ομιλία του καταλαβαίνει πως αυτό που λέει είναι διαφορετικό.
Επί 15 σχεδόν λεπτά επιχειρούσε να εξηγήσει ότι παρόλο που μίλησε για «συμβιβασμό» και μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την Συμφωνία των Πρεσπών... δεν το εννοούσε«Αν είχατε όλη την παρέμβαση, προγενέστερα αυτής της φράσης που έχει κοπεί για να βγάλει την είδηση, έχω πει ότι αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται σε επιτροπές του ΝΑΤΟ, γίνονται σε επίπεδο κυβερνήσεων... Δεν πρότεινα σε καμία περίπτωση συμφωνία ανάλογη των Πρεσπών, δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί δεν είναι η θέση μου αυτή».
«Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να κάνουμε τέτοιες κουβέντες, τους είπα ότι δεν είναι αυτό το πλαίσιο για τέτοιες κουβέντες, το καταλάβατε;» είπε εκνευρισμένος προς τους δημοσιογράφους που επιχειρούσαν να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς ειπώθηκε και τι είχε στο μυαλό του ο βουλευτής όταν μίλησε για «έντιμο συμβιβασμό».
«Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός, εσείς τον κάνετε για να βγάλετε είδηση» είπα ακόμα, διατηρώντας συνεχώς υψηλούς τόνους ο Χρήστος Καραγιαννίδης.
Μετά από τις συνεχείς κατηγορίες του για «διαστρεβλωση» των λεγομένων του και αφού κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι μέλημά τους είναι να εξυπηρετήσουν το αφήγημά τους και «να βγάλουν έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ "προδότη"», κατέληξε να εξηγεί πως ναι μεν είπε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε συμβιβασμό και σε μια συμφωνία όπως με τη Βόρεια Μακεδονία, την οποία θεωρεί υπόδειγμα, όμως εννοούσε ότι εφόσον η Τουρκία αμφισβητεί το Δίκαιο της Θάλασσας, τότε δεν μπορούν να προχωρήσουν και οι συζητήσεις.

«Εχω πει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα επίλυσης προβλημάτων με συμβιβασμό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και υποστηρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας, ο Τούρκος μας είπε ότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας... Θέλουμε να τους φέρουμε μπροστά σε αυτό που λένε ότι αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες» και σε άλλο σημείο της συζήτησης εξήγησε: «Δεν λέω να πάρουμε την συμφωνία να την κάνουμε κόπι-πέιστ που λέμε και στο χωριό μου», και πως από την στιγμή που δεν συμφωνεί η Τουρκία με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, «δεν δέχεται αυτόν τον συμβιβασμό, τότε δεν μπορεί να συζητήσουμε και μένουμε σε αυτό που είμαστε τώρα, αλλά πρέπει η διεθνής κοινότητα να πιέσει για να προχωρήσει το ζήτημα».
pronews
Αδίκως προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν έχετε ήδη αρχίσει συζητήσεις  και συμβιβασμούς για το Αιγαίο και τη Κύπρο και στη συνέχεια- βλέπουμε - για Κρήτη, , Ιόνιο και δεν συμμαζεύεται. Στον Ελληνικό λαό εναπόκειται να σας στείλει στα σπίτια σας (στη καλύτερη περίπτωση) και να ακυρώσει εμπράκτως όλες τις θνησιγενείς συμφωνίες που έχετε διαπράξει,  όχι μόνο εν αγνοία του αλλά με εκπεφρασμένη τη σαφέστατη αντίθεσή του.
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ/ Efenpress