15.2.19

ΕΚΤΑΚΤΟ - Διάγγελμα Ν.Τραμπ: «Yπέγραψα για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» - Aγρια επίθεση σε CNN & Σόρος!

Με διάγγελμα ο Ν.Τραμπ απευθύνθηκε προς το αμερικανικό έθνος για "πολύ κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας". "Υπογράφω για κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό είναι σπουδαίο πράγμα" 

Ο Ν.Τραμπ είπε πως δεν πιστεύει τα δεδομένα των υπηρεσιών και της πληροφορίες τους για την διακίνηση ναρκωτικών ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ρεπόρτερ του CNN λέγοντας πως θα θωρακίσει την χώρα του και του ζήτησε να μην διαδίδει "fake news"!
"Εχεις ατζέντα, είσαι fake news" είπε στον ρεπόρτερ του CCN, Jim Acosta με τον τελευταίο να κάνει όντως "fake" ερώτηση!

Με διάγγελμα από τον "Κήπο των Ρόδων", ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι η κατασκευή του τείχους «δεν γίνεται επειδή είναι προεκλογική υπόσχεση, που είναι», αλλά για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της ανθρωπιστικής κρίσης της οποίας υπεύθυνος είναι ο Σόρος και οι υπάλληλοι του όπως έχει πει παλαιότερα.
«Θέλουμε να σταματήσουμε τους εγκληματίες και τις συμμορίες να έρχονται στη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 
«Θα υπογράψουμε σήμερα και θα εφαρμόσουμε μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό είναι σπουδαίο», δήλωσε ο Ν.Τραμπ.
"Θα αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την εγκληματικότητα. Το τείχος θα κτιστεί" τόνισε.
"Πρόκειται για εισβολή. Για μια εισβολή ναρκωτικών, συμμοριών και trafficking. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή. (σσ ο Ν.Τραμπ έχει αναφέρει ως υπεύθυνο της ανθρωπιστικής κρίσης τον Τ.Σόρος)
Θα την αντιμετωπίσω. Είμαι υποχρεωμένος να προστατέψω την χώρα μου, την οικονομία και την ασφάλεια των πολιτών μου.
Kανω πράξη αυτό που είπα. Ξανακάνω μεγάλη την Αμερική. Αυτό ήταν και το σύνθημα μου προεκλογικά.
Δεν μπορεί να γίνει trafficking γυναικών και κοριτσιών μέσω νόμιμων σημείων εισόδου. Oι παράνομοι δεν περνούν μέσω των νόμιμων συνόρων, αλλά μέσω διόδων που δεν έχουν τείχος".
Αυτή η κίνηση αναμένεται να πυροδοτήσει άγριες συγκρούσεις μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών καθώς οι τελευταίοι κάνουν λόγο για μια αντισυνταγματική προσπάθεια εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του τείχους χωρίς την έγκριση από το Κογκρέσο .
Ο ίδιος ο Ν.Τραμπ παραδέχτηκε ότι αναμένει νομική δράση σχετικά με την κήρυξη έκτακτης ανάγκης.
«Πιθανώς να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον βοηθά να βρει τα 5,7 δισ. δολάρια που χρειάζεται για την κατασκευή του τείχους, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο που δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του. 
Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.
Δείτε το βίντεοTrump: “Today I’m announcing several critical actions...we’re going to confront the national security crisis on our southern border, and we’re going to do it one way or the other.”
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Sara Cook

TRUMP: "The market is getting close to the new highs that we created. We have all the records. We have every record."
Trump explains that he doesn't believe government data about smuggled drugs coming through the southern border, because the crowd at his rally in El Paso the other night cheered when he asked them if the wall there reduced crime. pic.twitter.com/xrwG0ltd10
112 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

"..We have tremendous amounts of drugs flowing into our country. Much of it coming from the southern border. When you look and when you listen to politicians, in particular, certain Democrats, they say it all comes through the port of entry. That's wrong...It's just a lie."
17 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό