4.2.19

Οι Ρώσοι ανέπτυξαν σύστημα οπτικής παραπλάνησης για πολεμικά πλοία

Με ένα νέο σύστημα οπτικής παραπλάνησης πρόκειται να εξοπλιστούν τα ρωσικά πολεμικά πλοία σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα Lenta.ru.

Το σύστημα ονομάζεται Filin και θα προκαλεί σύγχυση στον αντίπαλο με την δημιουργία οπτικών ψευδαισθήσεων. Το ρωσικό σύστημα θα τυφλώνει τα ηλεκτροοπτικά συστήματα του αντιπάλου καθώς και τα συστήματα νυκτερινής όρασης, κιάλια, και αποστασιόμετρα Laser με φωτοβολίδες και την πρόκληση οπτικών ψευδαισθήσεων.

Το πρωτότυπο του συστήματος έχει ήδη κατασκευαστεί και δοκιμαστεί σε εθελοντές με πολύ καλά αποτελέσματα αφού ο φορές με τον οποίο είχε εξοπλιστεί το σύστημα δεν μπορούσε να εντοπιστεί από τους εθελοντές και τα μέσα που αυτοί χρησιμοποιούσαν για να τον εντοπίσουν.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών το 205 των ατόμων που επηρεάστηκαν από το Filin είχαν ψευδαισθήσεις, και το 45% διαμαρτυρήθηκαν για ναυτία, ζαλάδα και συμπτώματα αποπροσανατολισμού. Η δοκιμή του συστήματος απέδειξε ότι το δραστικό βεληνεκές του Filin είναι 1 ναυτικό μίλι.
Το σύστημα Filin δοκιμάστηκε επί των πολεμικών πλοίων “Admiral Gorshkov” και “Admiral Kasatonov”, κλάσης Gorshkov (Project 22350), ενώ δύο ακόμη πλοία της ιδίας κλάσης πρόκειται να εξοπλιστούν με το νέο σύστημα
defence-point.gr