18.2.19

Πυρκαγιά κοντά στην αποθήκη πυρομαχικών του Στόλου στο ναύσταθμο Σαλαμίνας! - Λίγα μέτρα από την απόλυτη καταστροφή...

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Όπλων του Ναυστάθμου Σαλαμίνας κοντά στις αποθήκες των πυρομαχικών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού «Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε και κατασβέστηκε από το άγημα αμέσου επεμβάσεως του Ναυστάθμου, ενώ τα αίτια αυτής διερευνώνται», αλλά το ζήτημα είναι μείζον.
Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών. Το τι θα μπορούσε να συμβεί είναι πέρα από κάθε φαντασία. Η καταστροφή στο Μαρί στην Κύπρο το 2011, κάπως έτσι ξεκίνησε.
Η έκρηξη στο Μαρί σημειώθηκε την 11η Ιουλίου 2011 στην ναυτική βάση της «Ευάγγελος Φλωράκης». Η έκρηξη σημειώθηκε σε εμπορευματοκιβώτια με πολεμικό υλικό, τα οποία είχαν κατασχεθεί από πλοίο το 2009 και φυλάγονταν στην ναυτική βάση.
Από την έκρηξη 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 63 τραυματίστηκαν ενώ καταστράφηκε και ο γειτονικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός.
Η οικονομική επιβάρυνση στην Κύπρο ήταν αρκετά σημαντική και ένας από τους λόγους που η χώρα μπήκε στα Μνημόνια.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών ο τότε υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ενώ ο Έλληνας Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης καταδικάστηκε σε εφτά χρόνια φυλάκισης από στρατοδικείο στην Ελλάδα.
pronews