2.2.19

Απογοητευμένοι οι απόστρατοι από τα αναδρομικά. Μικρότερα ή και καθόλου ποσά για την πλειονότητα


• Τουλάχιστον το 70% των απόστρατων της Ροδόπης είδαν λιγότερα από όσα περίμεναν ή και καθόλου χρήματα στους λογαριασμούς τους, λέει ο πρόεδρος Αποστράτων ν. Ροδόπης Ιωάννης Τσαβδαρτζής

• Ξανά στην δικαιοσύνη σπεύδουν οι συνταξιούχοι και απόστρατοι ανά την Ελλάδα, αυτή την φορά ...για τα μειωμένα αναδρομικά που καταβλήθηκαν

Διονύσης Βοργιάς

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι απόστρατοι του νομού Ροδόπης, από τα αναδρομικά που είδαν να καταβάλλονται στους λογαριασμούς του στο τέλος του '18. Ο "Χ" συνομίλησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ν. Ροδόπης Ιωάννη Τσαβδαρτζή, ο οποίος είναι και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας.



«Σκληρή οικονομική πολιτική στο πετσί»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο «τα τελευταία επτά χρόνια όλα τα μέλη μας έχουν βιώσει στο πετσί τους την σκληρή οικονομική πολιτική, τα μέτρα των θεσμών και της τρόικας», είπε, εξηγώντας «παρότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, αυτές τελικά δεν υλοποιούνται».

Αναφορικά με τα αναδρομικά, πληροφόρησε ότι «λίγο πριν τα Χριστούγεννα γνωρίσαμε μία απόφαση δικαστηρίου για τα αναδρομικά από το 2012 με την οποία δικαιωνόμαστε. Δυστυχώς όμως θα έλεγα ότι πάνω από το 70% των ανθρώπων που περίμεναν χρήματα, άλλοι δεν πήραν καθόλου και άλλοι πήραν λιγότερα από όσα περίμεναν. Περί το 30% δηλώνουν ικανοποιημένοι».

Ο πρόεδρος εξηγεί ότι το πανελλαδικό όργανο αναπτύσσει επαφές προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα και υπάρχουν βεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο θα γίνει τον Μάρτιο, αλλά οι απόστρατοι δεν έχουν πεισθεί.

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν, σημειώνει ο κος Τσαβδαρτζής, ο οποίος εκφράζει το παράπονο: «Περιμέναμε μετά από 35 χρόνια εργασίας, να μπορέσουμε να απολαύσουμε τους καρπούς και να ζήσουμε μία ήρεμη ζωή, αλλά τελικά αυτό αποδείχθηκε ψέμα και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες που είχαμε ξεκινήσει από πριν».

Ξανά στην δικαιοσύνη

Μετά τις ως άνω εξελίξεις, στην Δικαιοσύνη προσφεύγει συντονισμένα το συντονιστικό των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Ε.Α.Α.Σ.-ΕΑΑΝ- ΕΑΑΑ) και σε οργανωμένες διαμαρτυρίες οι υπόλοιπες ενώσεις συνταξιούχων που είδαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους ψίχουλα μερικών δεκάδων ευρώ.

Το απίστευτο αλαλούμ έχει εξοργίσει τους δικαιούχους, που άλλα ποσά περίμεναν και άλλα έλαβαν. Και δεν είναι μόνο το πετσόκομμα των αναδρομικών, αλλά και το γεγονός ότι εντόπισαν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις ίδιες κατηγορίες δικαιούχων. Το συντονιστικό συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων σημειώνει ότι μετά την μεταφορά στους λογαριασμούς των δικαιούχων και των ορφανικών οικογενειών αυτών, των λεγομένων αναδρομικών (στην ουσία παρανόμως παρακρατηθείσες - περικοπείσες συντάξιμες αποδοχές), διαπιστώθηκαν τα εξής: Πολύ λιγότερα ποσά από αυτά τα οποία υπολόγιζαν. Τεράστιες διαφορές στα ποσά για ίδιες κατηγορίες δικαιούχων. Περιπτώσεις με μηδενικά ή ευτελή ποσά.

ΠΗΓΗ: xronos.gr