23.2.19

Ρωσική οργή για δηλώσεις Ράμα για «Μεγάλη Αλβανία» - Ζαχάροβα: «Τι είναι αυτά που λέει; Έγινε λάθος στη μετάφραση;»

Ξέκοψε μια και καλή τον μεγαλοιδεατισμό για τη «Μεγάλη Αλβανία» η Μόσχα με αυστηρή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού για το Κόσσοβο.

Η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτη τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
Στην τακτική συνέντευξη Τύπου σήμερα.  η Ζαχάροβα δήλωσε  ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για το Κοσσυφοπέδιο.
«Σε συνέντευξή του σε ένα τηλεοπτικό αλβανικό κανάλι  ο Έντι Ράμα δήλωσε ανοικτά ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Αλβανίας» και ότι «η ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι σχέδιο Β αλλά σχέδιο Α. Μήπως είχαμε λάθος μετάφραση;
Το έχουμε ελέγξει αρκετές φορές και από πολλές πηγές.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα δεσμεύεται στην υλοποίηση του λεγόμενου σχεδίου Α με τις τρέχουσες συζητήσεις στη διόρθωση των συνόρων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια κατάλληλη συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα» είπε η Ζαχάροβα για να συνεχίσει:
«Θεωρούμε ότι αυτή η ρητορική είναι εντελώς απαράδεκτη. Στην πραγματικότητα αφορά την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους της Σερβίας και της αυτόνομης περιοχής του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ», είπε και ζήτησε την αντίδραση της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε ‘τέτοια γεωπολιτικά σχέδια’.
Τέτοιες δηλώσεις κατά  την άποψή της, θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα, επιδεινώνουν το κλίμα εμπιστοσύνης στην περιοχή των Βαλκανίων και περιπλέκουν το διάλογο μεταξύ  Βελιγραδίου και Πρίστινα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
pronews