20.2.19

Το μυστικό πότε θα γίνουν και αν θα γίνουν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα φαίνεται να το κρατάει ο Ερντογάν;

Φώτο: Αγιοβασιλιάτικα  πολεμικά καραβάκια στην ΧΙΟ από τους Μικρασιάτες της Αγίας Παρασκευής της Ιωνίας πατρίδος μας .
Η τουρκία μπορεί να χαρακτηρίζεται ως αλεπού άλλα έχει και αλεπουδάκια στα Βαλκάνια. Τον Μάρτιο του 2018 η γερμανική εφημερίδα Die Welt έγραψε : Πιθανός πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας-Από τύχη παρά από πρόθεση. Τον φετινό Μάρτιο του 2019, όπως τρέχει η επικαιρότητα το σενάριο άλλαξε : Πιθανός πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας-Από πρόθεση παρά από τύχη.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το ερώτημα που τίθεται. Γιατί να μην θέλει ο Ερντογάν να γίνουν οι προγραμματισμένες στο εγγύς άμεσο μέλλον εθνικές εκλογές στην Ελλάδα; Τι τον κόφτει, άραγε; Και όμως τον κόφτει γιατί κατάλαβε ότι τον πάνε για κόψιμο.

Πιστεύει ότι πριν γίνουν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα θα τον απαξιώσουν με όλη την σημασία της λέξης απέναντι στον τουρκικό λαό και την διεθνή σκηνή.

Και ενώ τόσο καιρό τον πήγαιναν ευγενικά , έρχεται η χρονική συγκυρία που επαληθεύεται η πρόρρηση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που έλεγε « την τουρκία οι μεγάλοι θα την κομματιάσουν ευγενικά»

Φυσικά επαληθεύεται κατά τμήματα  και αυτό που είπε ο ΑΓΙΟΣ.

“Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.” ““Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994”,τόμος 1, Σελ 66.

Η αλεπού  που έκανε πονηριές με τις ΗΠΑ και την Ρωσία (Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ )

Δεν πρόκειται να πάρει τα αμερικάνικα  F-35 διότι εκεί πάει το πράγμα… «πλέον με επίσημο τρόπο, τα τουρκικά F-35 απομακρύνονται από την Τουρκία, καθώς ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ υπέγραψε το σχετικό νομοσχέδιο (H.J.Res. 31, the “Consolidated Appropriations Act, 2019) για τις κυβερνητικές δαπάνες, μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται πρόνοια που δεν επιτρέπει τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 νέας γενιάς στην Τουρκία. 

Ο λόγος του παγώματος είναι η επιμονή της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400. Η αμερικανική κυβέρνηση απαιτεί την ακύρωση της αγοράς των S-400, αλλά η Άγκυρα δια του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το αμερικανικό αίτημα.» https://www.pentapostagma.gr/2019/02/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BF-

Αλλά δεν πρόκειται να πάρει ούτε και τους  ρωσικούς S-400 και εξηγούμεθα, έστω και αν υπάρχουν ημερομηνίες παράδοσης τους μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

Πριν λίγες ημέρες συναντήθηκε στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι ο Πούτιν με τον Ερντογάν.

Σε αυτή την συζήτηση ο Πούτιν άφησε τον πρόεδρο της  Gazprom Αλεξέι Μίλλερ να ενημερώσει με πικρές διαπιστώσεις τον Ερντογάν.

Δηλ. «τέρμα  η ολοκλήρωση κατασκευής  του Turkish Stream-2 αν δεν υπάρξει ζήτηση και συμφωνίες» 

Και πώς να υπάρξει ζήτηση όταν οι ΗΠΑ θέτουν άμεσες κυρώσεις στις χώρες που θα συμπράξουν με τον αγωγό αυτό;  

«Ναι, οι δύο διακλαδώσεις του Turkish Stream μέσω της Μαύρης Θάλασσας έχουν ήδη κατασκευαστεί και περαιτέρω συνεχίζεται η κατασκευή των χερσαίων υποδομών.  
Ωστόσο, εφόσον υπάρξουν ζήτηση και οι αναγκαίες συμφωνίες η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream-2 θα μπορούσε να ξεκινήσει», δήλωσε ο Μίλλερ ….. αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ρωσικό πρακτορείο TASS.» Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ http://www.capital.gr/diethni/3343722/rosia-o-agogos-turkish-srteam-2-tha-kataskeuastei-efoson-uparxoun-zitisi-kai-oi-apaitoumenes-sumfonies?fbclid=I

Εδώ και δυο χρόνια επισημαίνουμε ότι οι ρώσοι δεν δίνουν τους διαστημικούς  S-400 για να παίζουν οι τούρκοι τα δικά τους παιχνίδια στο ΑΙΓΑΙΟ και να κλειδώνουν την περιοχή που συμπεριλαμβάνει το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ μέχρι την Θεσσαλονίκη και πέρα .

Οι  S-400 δόθηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως αντιπυραυλική ασπίδα της διαδρομής του Turkish Stream από την Μαύρη Θάλασσα μέσω των ΣΤΕΝΩΝ  έως την Βαλκανική χερσόνησο.

Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδρομή  αυτή του εν λόγω ενεργειακού αγωγού , όπως διαφαίνεται, μετά τις υποφαινόμενες  κυρώσεις των ΗΠΑ, αλλά και τις ανωτέρω δηλώσεις του πρόεδρου της  Gazprom Αλεξέι Μίλλερ ( προσωπικά στον Ερντογάν) , οι ρώσοι θα βρουν ευγενικό τρόπο, είτε να καθυστερήσουν την παράδοση των S-400  ή να ακυρώσουν την συμφωνία τους.

Ο Ερντογάν είναι πανέξυπνος και γνωρίζει τι έρχεται (Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να τον πιάσουν. ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)

Γνωρίζει πια από ότι φαίνεται, ότι δεν θα πάρει ούτε τα F-35 αλλά ούτε και τους S-400.

Τότε … ( αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)

Το ΑΙΓΑΙΟ, η Κύπρος, Βόρεια Συρία αλλά και το Κουρδικό μπορεί να γίνουν πεδία πολεμικής  αντιπαράθεσης με σκοπό η γείτονα χώρα να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων  τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που εκπονήθηκαν από τους μεγάλους εναντίον της.

Το κουρδικό και η Συρία είναι ήδη ανοικτά θέματα.

Το ΑΙΓΑΙΟ και η Κύπρος θα δυναμιτίσουν όμως το όλο σκηνικό στην περιοχή .

Η αλεπού σε αυτές τις εμπλοκές έχει μαζί της και τα « αλεπουδάκια της» στην Βαλκανική ,  την Αλβανία και ένα κάρο τζιχαντιστές φυτεμένους για την ώρα 0.

Ο λόγος που θα χρησιμοποιήσει τα αλεπουδάκια της είναι για να κάνει μεγαλύτερο θόρυβο και σαματά,  ώστε  να σταματήσει τα τετελεσμένα εναντίον της.
Όμως αυτό θα είναι και η αιτία να πιαστεί από τα  γεωπολιτικά δόκανα των ισχυρών και της  ιστορίας.

«και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ»

Από εδώ και πέρα τέρμα οι ευγένειες ..ο τούρκος θα τα παίξει όλα για όλα και μάλιστα σύντομα διότι οι ημερομηνίες είναι πολύ σφιχτές.

ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ – ΑΔΕΛΦΟΙ

Μπορεί εμείς σαν Έλληνες να μην έχουμε τα υπερόπλα των ισχυρών της Γης που σήμερα μας τα επιδεικνύουν, αλλά έχουμε πυρηνικά πνευματικά όπλα που είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας, ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌΣ-Ρωμαίικος Πολιτισμός μας, το γνήσιο Ασκητικό –Πατερικό φρόνημα ζυμωμένο με την ΠΑΡΑΔΟΣΗ της λεβέντικης και ηρωικής επιβίωσης μας σε χαλεπούς καιρούς που ετοιμάζεται πάλι να δώσει τους ίδιους καρπούς με αυτούς που έδινε πάντοτε μοναδικούς στην Παγκόσμια Ιστορία.

Και αυτά τα πυρηνικά πνευματικά όπλα δεν τα έχουμε κρυμμένα σε σιλό πυραύλων αλλά σε εικονοστάσια και ταπεινά προσκυνήματα και κάθε βράδυ τα ¨ ξεσκουριάζουμε¨ με γονυκλισίες και προσευχές.

ΑΥΤΑ θέλουν να μας τα πάρουν γιατί γνωρίζουν ότι είναι πνευματικά θανατηφόρα για αυτούς και άκρως επικίνδυνα.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας