10.2.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συλλήψεις "εν τω πράττεσθαι" !!!



Αυτόφωρες συλλήψεις (8) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων

Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.


Στο πλαίσιο των περιπολιών αυτών, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί  των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις οκτώ (8) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης τριών αλλοδαπών γυναικών, οι οποίες εκμεταλλευόμενες συνθήκες συνωστισμού σε αστικό λεωφορείο, αφαίρεσαν πορτοφόλι ανυποψίαστης επιβάτιδος που περιείχε χρηματικό ποσό, εννέα (9) κάρτες διαφόρων τραπεζών και προσωπικά της αντικείμενα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενες γυναίκες από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018 έως και τις 30 Ιανουαρίου του 2019, προέβησαν σε κλοπή δύο τσαντών και απέσπασαν από το εσωτερικό τους χρηματικό ποσό και τραπεζικές κάρτες.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.