11.2.19

Ο Τέρενς Κουίκ ορκίστηκε πίστη στην κυβέρνηση – Ο καβγάς με Καμμένο και οι «καυτοί» διάλογοι


Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο σημάδεψε την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ στη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου που παρέδωσε την έδρα του, το βράδυ της Παρασκευής, μετά την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος που προέρχεται, όπως ο Τέρενς Κουίκ, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποστήριξε πως είναι ντροπή του που ήρθε να ορκιστεί.
«Ντροπή σου. Πούλησες τη Μακεδονία και έρχεσαι να ορκισθείς. Πώς δεν έμεινες σε κανένα αεροπλάνο να ορκισθείς; Ντροπή σου», του είπε σε έντονο ύφος όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών τον πλησίασε.
Ο Τέρενς Κουίκ τον ρώτησε αν τα κάνει όλα αυτά για τους δημοσιογράφους, ενώ αμέσως μετά, εκτός αιθούσης ο κ. Καμμένος του είπε πως είναι «τομάρι».
Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες, ο καυγάς συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας. 
Τ. Κουίκ: Έγινες διάσημος (σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες του κατά την ορκωμοσία του στην Ολομέλεια)
Δ. Καμμένος: Έπρεπε να παραδώσεις την έδρα, είσαι τομάρι.
Τ. Κουίκ: Ούτε εσύ την παρέδωσες
Δ. Καμμένος: Εγώ δεν την παρέδωσα γιατί διεγράφην
Τ. Κουίκ: Κι εγώ δεν διαγράφηκα
Δ. Καμμένος: Εσύ δεν διαγράφηκες. Εγώ παρέμεινα δεξιός και δεν έγινα Συριζαίος στα γεράματα για μία καρέκλα
Τ. Κουίκ: Εσύ όμως έχεις το προνόμιο να πηγαίνεις στο γήπεδο
Δ. Καμμένος: Εγώ δεν πούλησα τη Μακεδονία παρέμεινα δεξιός γι’ αυτό διεγράφην
Μετά την τελετή ορκωμοσίας του πάντως, κατέθεσε γραπτή δήλωση προς τον Πρόεδρο της Βουλής στην οποία ανέφερε πως ισχύουν οι δηλώσεις του μετά το θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο που οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά, πως στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής θητείας της. «Δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους»,αναφέρει σε γραπτή του δήλωση προς τον Πρόεδρο της Βουλής.