18.2.19

Τραγωδία: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της αγνοούμενης οικογένειας στην Κρήτη - Βρέθηκαν 4 σοροί (φωτό, βίντεο) (upd)

Βρέθηκαν οι σοροί των τεσσάρων αγνοουμένων μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας που είχε χαθεί από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, και το οποίο εντοπίστηκε νωρίτερα στον Γεροπόταμο. Πριν από λίγη ώρα τα συνεργεία ανέσυραν τις δύο σορούς.
Εντοπίστηκε στον Γεροπόταμο, από τις Αρχές, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αγνοούμενοι που παρασύρθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου στη Μεσαρά της Κρήτη.
Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, βρέθηκε στο ποτάμι, περίπου 100 μέτρα από το σημείο που έσκαβαν οι Αρχές, και είναι καλυμμένο με νερό, λάσπη και καλαμιές. Το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αγνοούμενοι εντοπίστηκε πριν από λίγο. Όπως αναφέρει το Skai.gr μέσα στο όχημα βρέθηκαν οι σοροί των δύο από τους τέσσερις αγνοούμενους της οικογένειας.
Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν και νεκροί και οι 4 αγνοούμενοι. 
Ολονύκτιες ήταν οι έρευνες των αρχών στην Κρήτη, για εντοπισμό των 4 αγνοούμενων που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τα ορμητικά νερό του ποταμού Γεροπόταμου, στη Μεσαρά στην Κρήτη.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ένα από τα θύματα τηλεφώνησε την ώρα που τους είχε παρασύρει ο ποταμός, λέγοντας " ελάτε γιατί πνιγόμαστε". Σύμφωνα με τα στοιχεία δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το τηλεφώνημα τους προς την Αστυνομία για έκκληση βοήθειας καθώς η κλήση διεκόπη απότομα και χάθηκε η επικοινωνία.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν μία 30χρονη, ο 29χρονος σύζυγός της, η 21χρονη αδελφή της και η 58χρονη μητέρα της. Η τετραμελής οικογένεια επέστρεφε από γάμο, όταν το όχημά της παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού. Οι έρευνες συνεχίζονται κανονικά για την εύρεση των άλλων δύο ανθρώπων.
Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, οι τέσσερις σοροί που ανασύρθηκαν μέσα από το αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί στον Γεροπόταμο, από τα ορμητικά νερά. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Ιατριδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ, για ιατροδικαστική εξέταση.
Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 100 άνδρες της Πυροσβεστικής. «Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά επώδυνες. Πεζοπόρο τμήμα σήμερα, που η στάθμη του νερού έπεσε, εντόπισαν το όχημα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδακης που ευχαρίστησε και συνεχάρη τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες.
Ο διοικητής Π.Υ Ηρακλείου, Γ. Τσικαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, ενώ διευκρίνησε ότι είναι παρακινδυνευμένο να πει, πώς κάθονταν τα άτομα μέσα στο όχημα: «Οι συνθήκες, η λάσπη, το νερό και η θολούρα, δεν επιτρέπουν αυτή την ώρα να πούμε κάτι με ακρίβεια» εξήγησε ο κ. Τσικαλάς.
Ακολουθούν φωτογραφίες από το cretapost




.

pronews, .sigmalive.com