9.2.19

2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο στη Λάρισα

C:\Users\user\Downloads\logo kleistheni.png,C:\Users\user\Downloads\LOGO LARISAS.png
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
& ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ‘ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ’


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:  
«ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»


Την Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 θα υλοποιηθεί στην πόλη της Λάρισας 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ», το οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης ένα από τους κύριους χορηγούς του συνέδριου.

Εισηγητές:


Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς Δήμων, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, καθώς και στελέχη από Ερευνητικά Ιδρύματα και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Σκοπός:


Το Συνέδριο προγραμματίζεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τα περιβαλλοντικά θέματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εξελίξεις στον τομέα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Επικεντρώνεται δε στην ενεργοποίηση των δημοτικών αρχών και στα βήματα που έχουν γίνει και αφορούν την εκπόνηση, την διαβούλευση και την υλοποίηση τοπικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.).


Το ΣΒΑΚ αποτελεί στρατηγικό σχέδιο για τις ανάγκες μετακίνησης κατοίκων και επαγγελματιών σε μία περιοχή και αποσκοπεί στην βελτίωση του επιπέδου ζωής του πληθυσμού στις αστικές συγκεντρώσεις. Η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας στον τομέα αυτό είναι αναμενόμενο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων στις εργασίες του Συνεδρίου.


Σε αυτή την επιστημονική πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΤΑ, σε συνεργασία και με την φιλοξενία των εργασιών του Συνεδρίου από το Δήμο Λαρισαίων, θα είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς η συμμετοχή σας, όπως και των αιρετών και υπηρεσιακών συνεργατών σας.


Δήλωση συμμετοχής:


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας τη Δήλωση Συμμετοχής στο e-mail του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Απασχόλησης: ota.seminaria@ianap.gr





Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Πληροφορίες - Διευκρινίσεις:
Υπεύθυνη: Αποστολίδου Έρρικα, Ινστιτούτο Ανάπτυξης & Απασχόλησης,  Θεσ/νικη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310500473 και 2313051525

C:\Users\user\Downloads\LOGO LARISAS.png