25.2.19

19.000 ευρώ για να πάει ο υφυπουργός Κόκκαλης στις ΗΠΑ!

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, έφτιαξε βαλίτσες και πέταξε για την Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχετε στο ελληνοαμερικανικό αγροδιατροφικό φόρουμ για να προωθήσει τα ελληνικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», που επικαλείται έγγραφα της «Διαύγειας», η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του υφυπουργού και ακόμα δυο συνεργατών του προς τη Νέα Υόρκη στοίχισε 9.135 ευρώ.
Αλλά, όπως γράφει η εφημερίδα, «επειδή ο υφυπουργός (πρώην βουλευτής του Πάνου Καμμένου και στη συνέχεια στην ομάδα των εφεδρικών ψήφων του Αλέξη Τσίπρα), είναι large και το event ήταν σπουδαίο, δόθηκαν άλλες 10.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις στις ΗΠΑ».
Συγκεκριμένα, με σχετική απόφαση εγκρίθηκε η πίστωση ύψους 10.000 ευρώ για την κάλυψη δαπάνης δημοσίων σχέσεων σε εταιρία των ΗΠΑ, η οποία θα προετοιμάσει τις συναντήσεις και το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η ελληνική αντιπροσωπεία σε στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες στο πλαίσιο προώθησης των ελληνικών προϊόντων.
Μόλις έναν μήνα πριν 12-17 Ιανουαρίου από τα ταμεία του κράτους βγήκαν 7.180 ευρώ για το ταξίδι του ίδιου υπουργού στη Σαγκάη.
fimotro.gr