6.1.19

Μηνύσεις κατά της Ryanair - Τι απαιτούν οι επιβάτες που προσγειώθηκαν Ρουμανία

Οι επιβάτες που αντί για το αεροδρόμιο "Μακεδονία" προσγειώθηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και πέρασαν όλο το βράδυ στο αεροδρόμιο, είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά.

Σε μηνύσεις κατά της αεροπορικής εταιρίας Ryanair αποφάσισαν να προχωρήσουν οι επιβάτες της πτήσης που ξεκίνησε από Λονδίνο και, αντί για Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκε στη Ρουμανία.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αφού οι επιβάτες της πτήσης προσγειώθηκαν στην Τιμισοάρα και περίμεναν για ώρες κάποια ενημέρωση σχετικά με την επιστροφή τους, οι ταξιδιώτες έχουν σκοπό να απαιτήσουν αποζημιώσεις για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Opentv.
Παρόλο που η Ryanair απολογήθηκε για το περιστατικό, οι επιβάτες επιθυμούν να κινηθούν νομικά, καθώς θεώρησαν το περιστατικό της εταιρίας απαράδεκτο. Κάποιοι από τους επιβάτες επέστρεψαν οδικώς από τη Ρουμανία, ενώ άλλοι έφτασαν στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς με πτήση της Aegean.
Ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι που ταξίδευαν για δουλειά. Όπως δήλωσε στο Opentv ένας εκ των επιβατών: "Ήρθαν τα λεωφορεία και μας πήραν. Δεν μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε άλλη πτήση. Περάσαμε μεγάλη ταλαιπωρία, γύρω στις 20 ώρες, κανείς δεν μας έλεγε την αλήθεια.
Πολλοί ήταν εκείνοι που κατήγγειλαν πως τα λεωφορεία καθυστέρησαν πάρα πολύ, περίπου τέσσερις ώρες, για να φτάσουν στην Τιμισοάρα, ενώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβατών, πολλοί αναγκάστηκαν να κοιμηθούν καθισμένοι ή επάνω στις βαλίτσες τους ή ακόμη και στο πάτωμα.