14.1.19

Προοίμιο εξελίξεων: Μεγάλη αποβατική άσκηση των Τούρκων στο Αιγαίο - Προθερμαίνονται για «επεισόδιo» (φωτό, βίντεο)

Προοίμιο εξελίξεων αποτελεί η μεγάλη αποβατική άσκηση που πραγματοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις στο Αιγαίο στις 12 Ιανουαρίου σε μια ακόμη επιθετικής φύσης ενέργεια, υπενθυμίζοντας το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Και φυσικά εάν επρόκειτο για τη δική τους «γαλάζια πατρίδα» δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Το θέμα όμως είναι ότι αυτή περιλαμβάνει τμήματα της ελληνικής γαλάζιας πατρίδας δηλαδή της υφαλοκρηπίδας με τις τουρκικές διεκδικήσεις να  φτάνουν από το Καστελόριζο μέχρι τις ακτές της Κρήτης!
Ταυτόχρονα με τις τουρκικές NAVTEX οι οποίες φέρνουν το Barbaros μεταξύ Μεγίστης και Κύπρου το τουρκικό Ναυτικό και οι ειδικές δυνάμεις έδειξαν ότι προετοιμάζονται για περιπέτειες στο Αιγαίο, καθώς στη Συρία μάλλον δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν αποβατική επιχείρηση.
Η άσκηση που δεν είναι η γνωστή EFES ονομάζεται Μάρτυρας Dz. Π. Er Nurullah Çakır και σε αυτή συμμετείχαν σκάφη αποβάσεως, μεταξύ των οποίων και το νεότευκτο TCG Bayraktar (L-402), αμφίβιες μονάδες, ομάδες SAT / SAS, άρματα μάχης, επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα όπως και μαχητικά της τουρκικής  Αεροπορίας.
Υπενθυμίζουμε, πως ακολουθεί η άσκηση "Μπλε Πατρίδα" η μεγαλύτερη ναυτική και αεροπορική άσκηση που προγραμματίζει η Τουρκία για τις 27 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου.
Η τουρκική εφημερίδα, "Γενί Σαφάκ" υπενθυμίζει, επίσης, τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, περί «462 τ.χλμ. μπλε πατρίδας», και υπογραμμίζει ότι στην άσκηση θα λάβει μέρος και το Ναυτικό αλλά και η Αεροπορία της Τουρκίας.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Dz.K.K.lığınca amfibi kabiliyetlerin geliştirilmesi maksadıyla planlanan Şehit Dz. P. Er Nurullah Çakır Tatbikatı; çıkarma gemileri, amfibi birlikler, SAT/SAS timleri, Kara ve Hava Kuv.K.lığı unsurlarının katılımıyla Ege Denizi’nde icra edildi.https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1212019-20878 
260 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


pronews