17.1.19

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από... πρόθεση σε βάρος του αστυνομικού στην Κηφισιά!!!


Στον ανακριτή για ανθρωποκτονία από πρόθεση παραπέμπεται ο αστυνομικός που το απόγευμα της Τετάρτης – ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας – καταδίωξε και τραυμάτισε θανάσιμα με το όπλο του στην Κηφισιά έναν 36χρονο Ρομά, ο οποίος προσπάθησε με συνεργό του να απαγάγει ηλικιωμένη.
Όπως κατέθεσε ο ίδιος, το απόγευμα της Τετάρτης επέστρεφε στο σπίτι του με το αυτοκίνητό του έχοντας μαζί του και τον τετράχρονο γιο του.

Ο αστυνομικός γνώριζε την ηλικιωμένη – καθώς ήταν γείτονες - και όταν κατάλαβε ότι δύο ύποπτοι προσπαθούσαν να την αρπάξουν, άρχισε να καταδιώκει το αυτοκίνητό τους.
Όπως κατέθεσε η 82χρονη, μπήκε με τη θέλησή της στο αυτοκίνητο των δραστών, καθώς την εξαπάτησαν με οικονομικά κίνητρα.
Οι δράστες κάποια στιγμή τράκαραν και τότε βγήκε από το αυτοκίνητο ο 36χρονος και έβγαλε περίστροφο εναντίον του αστυνομικού.
Τότε ο άνδρας, ο οποίος υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ, πυροβόλησε 3- 4 φορές και μία από τις σφαίρες βρήκε τον 36χρονο στην πλάτη.
Πάνω στη συμπλοκή, η ηλικιωμένη γυναίκα  βγήκε από το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ο Ρομά μπήκε ξανά στο όχημα, και μαζί με τον συνεργό του απομακρύνθηκαν με ταχύτητα. Περίπου 45 λεπτά αργότερα ένα ΙΧ άφησε στο νοσοκομείο «Υγεία» τον 36χρονο, που ήταν βαρύτατα τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, ο 36χρονος, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε. Από την Αστυνομία αναζητείται ένα ακόμα άτομο, επίσης Ρομά, για το οποίο υπάρχουν υποψίες, αλλά δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα.
πηγη: kathimerini
Μετά θέλετε να έχετε αστυνομία! Προσέξτε  (οι πολιτικοί) μη χάσετε τους ψήφους των κακοποιών ειδικού...τύπου!
-Απαιτείται : Άμεση έκδοση απαλλακτικού βουλέύματος και τροποποίηση της νομοθεσίας σχετικά με τα όρια αμύνης, όχι μόνο των αστυνομικών αλλά και των απειλουμένων από τους κακοποιούς πολιτών.
Ούτε οι αστυνομικού πρέπει να κάνουν το "κορόϊδο" όταν έρχονται σε επαφή με κακοποιούς, ούτε οι πολίτες να κάνουν πως κοιμούνται όταν μπαίνουν κακοποιοί στα σπίτια τους, όπως κάποιος ανεκδιήγητος συμβούλευε!
Η άμυνα είναι υποχρέωση την οποία πρέπει να τηρούμε.Οι δε "νομοθέτες" λάτρεις της ευαισθησίας των δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων (των κακοποιών) φυσικά δεν έχουν πρόβλημα με ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών να τους προστατεύει.
Ας καθίσουν λοιπόν να εκσυγχρονίσουν τις διατάξεις περί αμύνης, στα πρότυπα άλλων κρατών.
 Ο αστυνομικός εν προκειμένου, απειληθείς από ένοπλο κακοποιό δικαιούτο να ανοίξει πυρ εναντίων όλων των συνεργατών του κακοποιού, εκτός αν έπρεπε να καθίσει να τον πυροβολήσουν αυτοί πρώτα, για να δεχθεί μετά στο τάφο του τα υποκριτικά στεφάνια της πολιτικής του ηγεσίας....
Α .ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ  / Efenpress