22.1.19

Το προφίλ των συλληφθέντων για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία


Αυτόν το "τύπο" που θεωρήθηκε αφρικανός, από τη Νάουσα και ομολόγησε στο face book ότι αυτός ήταν που επιτέθηκε στα ΜΑΤ, τι τον φυλάνε, αφού ξέρουν τα στοιχεία του; Περίμεναν να περάσει το αυτόφωρο; Ο εισαγγελέας πρέπει, ΤΏΡΑ  να εκδόσει ένταλμα συλλήψεώς του. Τι περιμένει;
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
Ένας 27χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο για την εμπρηστική επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά που είχε γίνει στις 29 Αυγούστου 2017, ξεχωρίζει ανάμεσα στους εφτά συλληφθέντες για τα επεισόδια  στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής.
Ο 27χρονος είχε «χαρτογραφηθεί» από την Κρατική Ασφάλεια ως μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης. Άνδρες των ΜΑΤ τον συνέλαβαν την Κυριακή, γιατί φέρεται να συμμετείχε στις συμπλοκές ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικές  δυνάμεις.
Η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά εφτά άτομα, έξι Έλληνες και μία Ελληνίδα. Εκτός από τον 27χρονο, ποινικό παρελθόν είχαν ακόμα δύο άντρες. Ένας 38χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2011 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ένας 29χρονος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2009 για κλοπή και το 2018 για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών. Μάλιστα, το 2017 η οικογένεια του 29χρονου είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου ζει.
Σε βάρος και των εφτά συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως όχι μόνο δεν έχουν εμπλοκή με όσα έγιναν έξω από τη Βουλή αλλά και ότι συνελήφθησαν αρκετή ώρα μετά, σε άλλο σημείο από αυτό των επεισοδίων και ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τη συγκέντρωση εξαιτίας των χημικών που έριχναν οι αστυνομικοί.
Η ποινική δίωξη σε βάρος τους αφορά στα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.
Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, και τα πλημμελήματα της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διακεκριμένων φθορών σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος, αντίστασης κατά τις αρχής, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.
www.huffingtonpost.gr