17.1.19

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ : Η αναφορά που ενεχείρισα σήμερα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.


ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΚΑΙ ΠΡΟΣ 
ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ
Ειρήνης Μαρούπα 
---------------
Αξιότιμοι Κύριοι Εισαγγελείς και Δικαστές,

Είμαι ενεργή δικηγόρος στον δικηγορικό σύλλογο Πειραιά, με ΑΜ 2513, νομοταγής πολίτης, και αρκετά γνωστή λόγω της ενίοτε παρουσίας μου σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Δεν έχω διαπράξει ποτέ αδίκημα ούτε και υπάρχει περίπτωση να διαπράξω. Μάλιστα πολλάκις στηλιτεύω δημόσια τα κακώς κείμενα της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, ώστε να γνωρίζω ότι συγκεντρώνω τα αρνητικά συναισθήματα όσων πλήττω, γεγονός που με έχει καταστήσει ακόμα περισσότερο προσεκτική στο απολύτως σύννομο της συμπεριφοράς μου.


Κατά την διάρκεια ενός μήνα, ενώ είμαι γνωστών και εξακριβωμένων στοιχείων και χωρίς να έχω τελέσει κανένα αδίκημα, ή έστω να έχω καν υψώσει φωνή ή μιλήσει δηκτικά, χωρίς (εννοείται), να είμαι ύποπτη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος, έχω προσαχθεί στην ασφάλεια (την πρώτη φορά στις 14/12/2018), συρθεί την δεύτερη ( στις 13/1/2019, και σύρθηκα επειδή διαφωνούσα στην προσαγωγή μου και ζητούσα να μου εξηγηθεί ο λόγος γι’αυτήν και το όνομα αυτού που έδωσε την εντολή να συμβεί αυτή η παρανομία).
Ούτε εξήγηση μου δόθηκε ούτε το όνομα αυτού που έδωσε την εντολή μου ανακοινώθηκε.
Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 14/12/2018, όταν πήγα να παρακολουθήσω την εκδήλωση για την Μακεδονία της Δημοκρατίας του κ. Τσίπρα στο Αλεξάνδρειο. Τότε ένας κομματικός του Συριζα ενώπιον αστυνομικών και με την συνέργειά τους μου απαγόρευσε την είσοδό μου σε μία δημόσια εκδήλωση που ελάμβανε χώρα σε δημόσιο στάδιο οπότε, χωρίς αιτιολογία, δηλώνοντας ότι πρόκειται για ιδιωτική εκδήλωση, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι είναι δημόσια και προσκληθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός ….
Μετά την απαγόρευσή τους να εισέλθω στο στάδιο, κι ενώ είχα αποχωρήσει από το Αλεξάνδρειο ήσυχα, με «προσήγαγαν». Μάλιστα βρισκόμουν 100 μέτρα μακριά, όταν ήρθαν και μας περικύκλωσαν εμένα και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Μακεδόνων, φαρμακοποιό κ. Τάτσιο , ενώ ψάχναμε ταξί για να φύγουμε. Μαζί μας «προσήγαγαν» και δύο τυχαία παρευρισκόμενους, με τους οποίους μιλούσαμε εκ των οποίων ο ένας, μόλις προσερχόταν στον χώρο!
Μας προσήγαγαν στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αρνούμενοι να μου εξηγήσουν τον λόγο της προσαγωγής μας και της παράνομης κατακράτησής μας, ενώ τους εφιστούσα την προσοχή ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος και παράνομη κατακράτηση. Μάλιστα δε, αρνήθηκαν όλοι οι αστυνομικοί με τους οποίους ήλθα σε επαφή να μου πούνε τα ονόματά τους, εκτός της υπαστυνόμου που μας «υποδέχθηκε» στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης, και αρνήθηκαν να μου πούνε ποιος έδωσε την εντολή για την προσαγωγή μας, ή τον λόγο που συνέβη αυτή.
Περαιτέρω δε, όλοι οι αστυνομικοί δυσφορούσαν, έκπληκτοι που προσαγόμουν δικηγόρος ούσα, κι ενώ γνώριζαν ότι δεν υπήρχε κανείς λόγος προσαγωγής μου, δεδομένης της ήσυχης αποχώρησής μου μάλιστα από τον χώρο, όταν μου αρνήθηκαν παράνομα την είσοδο. Απέστρεφαν τον λόγο τους με την λέξη «εντολές», «τι να κάνουμε εμείς, μαζί σας είμαστε» κλπ.
Άλλοι 80 είχαν συλληφθεί την ίδια μέρα στην Θεσσαλονίκη. Είχαν προσαχθεί δηλαδή παρανόμως, γιατί δεν προβλέπεται άλλη προσαγωγή πλην της σύλληψης στον ΚΠΔ. Είχαν συλληφθεί δηλαδή όσοι, ένας κομματικός εντεταλμένος του Σύριζα, ο οποίος αρνήθηκε να μου πει το όνομά του στο Αλεξάνδρειο, «έκοβε» από την εμφάνισή τους, ότι δεν είναι αριστερίζοντες οι προσερχόμενοι, ή όσοι διαπιστωνόταν γι’αυτούς από έλεγχο στοιχείων ταυτότητας στο διαδίκτυο ότι αντιτίθενται στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Ο άμεσος έλεγχος του διαδικτυακού ίχνους γινόταν σε δωματιάκι στην είσοδο του σταδίου παραπλεύρως αυτής.
Επί του γεγονότος αυτού υπεβλήθη μήνυση, η οποία παραπέμφθηκε στις καλλένδες.
Την δεύτερη φορά με προσήγαγαν στην ασφάλεια προστασίας πολιτεύματος Αθηνών στις 13/1/2019, όταν προσκεκλημένη σε δημόσιο διαδικτυακό χώρο από έναν οπαδό του Συριζα ονόματι Καλαφατέλη, ο οποίος με ανέμενε μέσα στον χώρο, προσήλθα στο Μέγαρο μουσικής σε δημόσια ανοιχτή επιστημονική εκδήλωση για την συμφωνία των Πρεσπών. 
Παρότι τους είπα ότι μπορούσα να αποδείξω την εν λόγω πρόσκλησή μου από τον εν λόγω κύριο, οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ, και τους εξήγησα ως μη ώφειλα ότι δεν θα ερχόμουν μόνη μου, και αφού παράνομα μου απαγόρευσαν ξανά την είσοδο σε δημόσια εκδήλωση, επιπλέον με «προσήγαγαν». 
Με αναγνώρισε ένας αστυνομικός και με ρώτησε αν είμαι η δικηγόρος των Παμμακεδονικών. Όταν του απάντησα ναι, παρέδωσε την ταυτότητά μου σε κάποιον άλλον ο οποίος την πήρε και απομακρύνθηκε.
Γιατί ήρθατε; Με ρώτησαν, κι αφού δημόσια είχα βεβαιωθεί ότι πρόκειται για δημόσια εκδήλωση. Για να παρακολουθήσω την εκδήλωση απάντησα. Ως τι με ρώτησε. Ως Πολίτης και Δικηγόρος απάντησα.
Για να μην πλατυάζω, όταν μου αρνήθηκαν την είσοδο είπα ότι θα φύγω. (συναισθανόμενη ότι η έννοια του πολίτη, της ελευθερίας και της δημοκρατίας έχει συρρικνωθεί εξαιρετικά και δεν μπορώ τίποτα να κάνω γι’αυτό). Όμως παρανόμως μου κρατούσαν την ταυτότητα και δεν μου την έδιναν και ένας άνδρας με πολιτικά αστυνομικός όπως μου δήλωσε, μου ζήτησε να πάω πιο πέρα να μιλήσουμε. Του είπα ότι μπορεί να μου πει αυτό που θέλει εκεί που βρισκόμαστε, παρουσία και του διευθυντή ασφαλείας κ. Κοκκαλάκη με τον οποίον μιλούσα σε χαμηλό τόνο και ύφος, για άσχετα με την απαγόρευση εισόδου μου θέματα.
Μάλιστα μου σύστησε ο εν λόγω, ο οποίος κρατούσε την ταυτότητά μου και δεν μου έλεγε το όνομά του, ότι δεν πρέπει να φοβάμαι γιατί είναι αστυνομικός (ήταν με πολιτικά), και να πάω πιο μακριά από την είσοδο να μιλήσουμε. Του εξήγησα ότι πράγματι φοβάμαι, προτιμώ να μου πει ό.τι έχει να μου πει εκεί που βρίσκονταν οι πολλοί αστυνομικοί και ο διευθυντής, και ότι δεν έχουμε ούτως ή άλλως κάτι να πούμε, δεδομένης της πολύ προσεκτικής συμπεριφοράς μου και των γνωστών στοιχείων μου, τόσο εξ όψεως αλλά και από την εξακρίβωση της ταυτότητάς μου.
Τότε, άρχισαν να με σπρώχνουν και να με «σφιχταγκαλιάζουν», σε ενεργητική έντονη σωματική επαφή, παρασύροντάς με κάποιοι αστυνομικοί, 3-4 τον αριθμό. Εγώ απαίτησα να μην με ακουμπάνε, εξηγώντας ότι είμαι δικηγόρος. Ο εν λόγω με τα πολιτικά τους είπε να μην με ακουμπάνε υπαγορεύοντάς μου να πάμε ακόμα πιο πέρα, αφού με είχαν παρασύρει τουλάχιστον 5 μέτρα μακρύτερα από την είσοδο, αριστερά προς ένα φυλάκιο, στην κατεύθυνση της αμερικανικής πρεσβείας.
Όταν ρώτησα τι θέλουν και γιατί με σπρώχνουν και με ακουμπούν, και ζήτησα να με αφήσουν, ήρθαν δύο άλλοι αστυνομικοί από πίσω μου, με ταχύτητα και «τσαμπουκά», ο εκ δεξιών ερχόμενος μου είπε «άαααϊντε τώωωωρα», έντονα εκνευρισμένος και δυνατά, κυριολεκτικά με άρπαξαν, κι επειδή αρνιόμουν προηγουμένως να προχωρήσω, ο εκ δεξιών μου, μου στραμπούληξε το δεξί μου χέρι, και μου το κρατούσε στραμπουληγμένο μέχρι κυριολεκτικά να με βάλουν σηκωτή στο περιπολικό κι ενώ του έλεγα ότι με πονάει, απειλώντας με αορίστως να μην αρνούμαι οτιδήποτε.
Στην αστυνομική διεύθυνση, μου πήραν το κινητό μου τηλέφωνο, ενώ τους ρώτησα αν είμαι κρατούμενη και μου είπαν όχι, και ζήτησα να φύγω και μου είπαν όχι, ενώ ξανά αρνούνταν, τόσο το πλήρωμα του περιπολικού όσο και ο αστυνόμος και υπαστυνόμος του τμήματος ασφαλείας πολιτεύματος να μου πούνε ποιος έδωσε εντολή για την παράνομη κράτησή μου και ποιος ο λόγος, (έστω και προσχηματικός), αυτής. 
Μάλιστα στην ασφάλεια, ενώ τους εξηγούσα ότι έκαναν παράβαση καθήκοντος και παράνομη κατακράτησή μου, διότι δεν υπάρχει στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η έννοια της προσαγωγής ατόμου εξακριβωμένων στοιχείων και γνωστού εξ όψεως μάλιστα, παρά μόνον για σύλληψη επειδή τέλεσε ή τελούσε αδίκημα, έπαιρνα απαντήσεις όπως «δεν θα κάνουμε μάθημα ποινικού δικαίου τώρα», και «άμα δεν σας αρέσει πράξτε τα νόμιμα», από έναν υπαστυνόμο Στεφόπουλο κατά δήλωσή του. 
Όταν απαίτησα να τηλεφωνήσουν στον εισαγγελέα υπηρεσίας για να πράξω τα νόμιμα, μου είπε ο υπαστυνόμος ότι « ε δεν θα παίρνω τον εισαγγελέα τηλέφωνο, έχω δουλειά»! Τότε τον ρώτησα, «πώς να πράξω τα νόμιμα αφού μου στερείτε την δυνατότητα»;
Άλλοι 20 βρίσκονταν εκεί, κάποιοι μη έχοντες καμία σχέση με το αντικείμενο. Είχαν συλληφθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο (!), ή και μέσα στο ταχυφαγείο του Βενέτη (!!).
Αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στην πατρίδα μας.
Μετά ταύτα, με έκδηλη την καταπάτηση συνταγματικά και ποινικά κατοχυρωμένων ελευθεριών και δικαιωμάτων, βγάζοντάς σας για λίγο από την καθημερινότητά σας, σας ρωτώ ευθέως και ζητώ να πάρετε θέση ως οφείλετε.
1. Είναι άμοιροι ευθυνών οι δικαστές για το γεγονός ότι δύο δικογραφίες για έσχατη προδοσία, έχουν πάει στην βουλή, η πρώτη 24/11/11 για το ζήτημα της δανειακής σύμβασης και η δεύτερη από 28/9/2018 για το ζήτημα της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών κατά Κοτζιά, και τελικά η ποινική διαδικασία δεν έγινε ποτέ, επειδή η βουλή απλά, «ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ»;
Δεν σας έχει απονείμει το Σύνταγμα βάσει του άρθρου 26 κατ’αποκλειστικότητα την δικαιοδοτική λειτουργία, του άρθρου 86 ερχομένου σε σύγκρουση με αυτήν την θεμελιώδη αρχή του πολιτεύματος και υποχωρούντος προ αυτής, ως μειωμένης τυπικής ισχύος επειδή επιτρέπεται η αναθεώρησή του έναντι του μη αναθεωρούμενου, 26 και 1 και 4 τα οποία θεμελιώνουν το 1 την εκπήγαση της εξουσίας σας εκ του λαού και υπέρ αυτού και του έθνους και το 4 την απαράγραπτη και μη αναθεωρούμενη ισότητα των πολιτών απέναντι στον νόμο;
2. Υπάρχει δυνατότητα στην δημοκρατία να υπάρχει δημόσια ομολογία πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα εν προκειμένω στο γαλλικό περιοδικό le point, στις 28/6/2018 ότι «πήγαμε ενάντια στην πλειοψηφία όπως για το θέμα της Μακεδονίας», και να μην έχει ήδη διωχθεί για έσχατη προδοσία; Θυμίζω την δήλωση του σημερινού προέδρου της «Δημοκρατίας», κ. Παυλόπουλου, στις 24/2/2012 ότι καταλύθηκε το Σύνταγμα επειδή η λαϊκή κυριαρχία παραβιάσθηκε.
Δεν είναι εκ του συντάγματος τελευταίος πριν τον λαό, φρουρός της δημοκρατίας η δικαιοσύνη και οι δικαστές, αφού εδώ και πολλά χρόνια διάκριση νομοθετικής κι εκτελεστικής εξουσίας δεν υπάρχει;
3. Η ένωσή σας αισθάνθηκε πρόσφατα την εκτροπή του πολιτεύματος, (και ορθώς συνέρχεται και εκδίδει ανακοινώσεις) όταν θίγονται προσωπικά δικαστικοί λειτουργοί για τις δικαστικές τους ενέργειες ή η όταν θίγεται η ίδια η απονομή της δικαιοσύνης (μη αρεστές αποφάσεις στους υπουργούς επικρίνονται σφοδρά). 
4. Τα 50 εκατομμύρια που είπε ο Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο (στις 17/10/2018 αν ενθυμούμαι καλώς την ημερομηνία), ότι έλαβε ο Κοτζιάς και η κυβέρνηση από τον επιχειρηματία Σόρος για να συνάψει την πανθομολογουμένως κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, η δωροδοκία δηλαδή ολόκληρης της κυβέρνησης, σχετικά, (και ξέχωρα από την διαχείριση των 50 εκ των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου εξωτερικών περί της οποίας έγινε λόγος στο ίδιο υπουργικό), περί της οποίας μάλιστα καταγγελθείσας δωροδοκίας μίλησε δημόσια ο ίδιος ο Κοτζιάς, αφού είχε ήδη διαρρεύσει η συνομιλία, δεν σας αφορούν, δεν είναι δικιά σας δουλειά;
5. Η συζήτηση της κατά «συνείδηση» παροχής ψήφου εμπιστοσύνης αφού συμφωνηθούν ανταλλάγματα, αφού δηλαδή οι βουλευτές δωροδοκηθούν εις είδος, το οποίο συνοδεύεται από χρήμα και αξίωμα, ως και με την μη πληρωμή των ύψους εκατομμυρίων δανείων τους, όπως μετ’επιτάσεως λέγεται στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι δουλειά της δικαιοσύνης;
6. Η μετατροπή του πολιτεύματος από έστω κατ’επίφαση δημοκρατικό σε πραγματικά δικτατορικό, στρατιωτικό (πάνω από 300 αστυνομικοί βρίσκονταν στο Μέγαρο Μουσικής και άλλοι 200 τουλάχιστον βρίσκονταν εξαπλωμένοι σχεδόν μέχρι το Χίλτον, προς την άλλη κατεύθυνση δεν είδα), με ευθεία παραβίαση συνταγματικών ελευθεριών και τέλεση ποινικών αδικημάτων εις βάρος ελλήνων πολιτών και μάλιστα και δικηγόρων, εκ των καθεστωτικών, δεν είναι δουλειά των δικαστών και των εισαγγελέων να γρηγορούν επ’αυτής και να πράττουν;
7. Και τελικά, τόσο εύκολο ήταν να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε, η Ελλάδα να διαμελιστεί και να αιματοκυλιστεί, με τις υπογραφές σφετεριστών της εξουσίας οι οποίοι παραδίδουν, όνομα, ιστορία, πολιτισμό και τελικά τα εδάφη της Μακεδονίας;
(έχουν ήδη δημιουργηθεί «νόμιμα» «μακεδονικά» σωματεία στην Μακεδονία που προετοιμάζουν την απόσχιση)
όπως με βεβαιότητα θα συμβεί, εξαιτίας της παρανόμως, ποινικώς κολάσιμα, και αντισυνταγματικώς συναφθείσας συμφωνίας των ΠΡΕΣΠΏΝ, στην κανονική χούντα που ζούμε (γι’αυτό και εστάλη στην Βουλή από 5/7/2018 από εισαγγελέα η μήνυση κατά Κοτζιά);
(Το υπουργείο εξωτερικών της Βουλγαρίας από τις 18/6/2018 και ο πρόεδρός της δεν έχουν σταματήσει να αναφέρονται με ανακοινώσεις τους και δημόσια σε ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ).
8. Και τελικά αυτοί που «εκλέξαμε», (παρά τις δημόσιες καταγγελίες ενός προέδρου μικρού πατριωτικού κόμματος ονόματι Τυλιγάδα για 600 ψήφους που πήρε το κόμμα του σε περιφέρειες όπου δεν είχε καν ψηφοδέλτια κατεβάσει, δεν υπήρχε υποψήφιος δηλαδή αν εννοείτε), έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν να γίνουμε επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η Μακεδονία μας ανεξάρτητο νέο κράτος, χωρίς οι φρουροί του πολιτεύματος, οι δικαστές να ενεργοποιηθούν και να το σταματήσουν;
9. Όλα τα ως άνω δεν συνιστούν συνταγματική εκτροπή κατά συνήθεια και κατ’επάγγελμα τελούμενη;
Οφείλουμε όλοι, με πρωτοστατούντες εσάς, τους εισαγγελείς και τους δικαστές των οποίων η προσωπική και λειτουργική τους ανεξαρτησία είναι κατοχυρωμένη να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία στο λίκνο της και να προστατεύσουμε τα εδάφη της πατρίδας μας;
Γιατί δεν μπορεί η δικαιοσύνη εκτός από τυφλή να είναι τελικά και κουφή και αλυσοδεμένη.
Με όλον μου τον σεβασμό και την εκτίμηση, προς τα πρόσωπά σας και την έννοια της απονομής δικαιοσύνης, πράξτε τα νόμιμα, πριν είναι πολύ αργά για την πατρίδα μας και τον λαό μας.
ΑΘΗΝΑ 14/1/2019
Η ΑΝΑΦΕΡΟΥΣΑ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ