3.12.18

Σοβαρό επεισόδιο: Βορειοηπειρώτες καταδιώκουν Aλβανούς - Kατέστρεψαν μνημείο και έσκισαν την ελληνική σημαία


Σοβαρό επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βόρεια Ήπειρο. Σκηνικό α λά Βουλιαράτες στήνουν Αλβανοί στο μειονοτικό χωριό Κρανιά της Βορείου Ηπείρου, εντείνοντας το κλίμα τρομοκρατίας κατά του ελληνικού πληθυσμού μετά και την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ομάδα Αλβανών «εισέβαλε»  στην πλατεία του χωριού και επιχείρησε να καταστρέψει το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Βορειοηπειρώτη Οπλαρχηγό Θύμιο Λώλη, ενώ κατέβασαν και κατέστρεψαν και την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη στον παρακείμενο ιστό.
Ο νεαρός Αλβανός που αφαίρεσε την μαρμάρινη πλάκα και την ελληνική σημαία, έγινε αντιληπτός από ομογενείς και στην προσπάθειά του να ξεφύγει έριξε στο έδαφος την κατεστραμμένη σημαία και την πλάκα που έσπασε και τράπηκε σε φυγή προς τα χωράφια που τον περίμεναν σε ΙΧ άλλοι νεαροί Αλβανοί.
Oι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους κατοίκους του χωριού που τους ψάχνουν στα χωράφια γύρω από το χωριό όπου έχουν βρει καταφύγιο.
Στο χωριό έχει καταφτάσει ήδη αστυνομική δύναμη από τους Αγίους Σαράντα.
Τις τελευταίες μέρες, αλβανικά ΜΜΕ διαμόρφωσαν ανθελληνικό κλίμα -ανάλογο με αυτό στις Βουλιαράτες- και για το χωριό Κρανιά, λόγω του μνημείου που υπάρχει εκεί για τον φημισμένο Βορειοηπειρώτη οπλαρχηγό.
Πρόσφατα προβλήθηκε στην αλβανική τηλεόραση ένα ανιστόρητο ανθελληνικό ντοκιμαντέρ, με τίτλο :
«Όταν τιμούν τους φονιάδες Αλβανών» και με στόχο τους Βορειοηπειρώτες αγωνιστές κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο που αγωνίστηκαν για τα δίκαια του Β/Η Ελληνισμού.
pronews
______________
Οι Αλβανοί τι θέλουν; Θέλουν να απολυθούν όλοι οι συμπατριώτες τους  και να απελαθούν από την Ελλάδα;
 Θέλουν να κάνουμε ένα "ντου"και να τους ισοπεδώσουμε προτού προλάβει η τουρκία να τους σώσει;
 Γιατί πάνε "γυρεύοντας" σαν σκύλες σε...οίστρο; 
Γιατί έχουν παραχωρήσει βάση υποβρυχίων στη τουρκία και αυτές τις μέρες φιλοξενούν και τούρκικη φρεγάτα; Να σημειώσω ότι μόλις πήγε η φρεγάτα στην Αλβανία, ξεθάρρεψαν και άρχισαν να μας απειλούν και  με...στρατιωτική επέμβαση!!! Βρε κουτορνίθια, τη φρεγάτα τη βυθίζουμε ότι ώρα θέλουμε. Αυτή θα σας σώσει;
Τους μαζέψαμε  τους ταΐσαμε τους δώσαμε εργασία, δικαιώματα, τους προσφέραμε τη φιλία μας και αυτοί μας προκαλούν;
 Μπορεί να μη φταίνε αυτοί αλλά πρέπει να μαζέψουν τη κυβέρνησή τους, διαφορετικά θα "ψάχνονται" και το κακό είναι ότι θα την πληρώσουν και άτομα που δεν φταίνε.
A. Aλεξανδρής