14.12.18

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι χάρτες που αποδεικνύουν την άλωση του Αιγαίου από την Τουρκία και η ελληνική αδράνεια


Η σημερινή κατάσταση στο Αιγαίο- Μεσόγειο, με τις τουρκικές επεκτατικές θέσεις σε πλήρη ανάπτυξη και την ελληνική ηθελημένη ή όχι ανυπαρξία αντίδρασης, απεικονίζονται στον χάρτη του pronews.gr, με βάση τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ και NAVTEX όπως αυτές έχουν καταχωρηθεί στον ICAO και ΙΜΟ.

*Στις περιοχές 1,2,3 (με κόκκινο χρώμα στο χάρτη) η Τουρκία εκτελεί στρατιωτικές ασκήσεις με πυρά σε μόνιμη βάση για όλο το 2018. Την 28η Δεκεμβρίου κάθε έτους- από το 2015- η Άγκυρα ανανεώνει τις ΝΟΤΑΜ γι’ αυτές τις περιοχές για εκτέλεση ασκήσεων για όλο το επόμενο έτος. Έτσι το ίδιο θα πράξει και την 28η Δεκεμβρίου 2018 για όλο το 2019.
Σύμφωνα με την Ελληνική κυβέρνηση οι τρείς αυτές περιοχές καταλαμβάνουν ελληνική κυριαρχία νήσων νησίδων και βραχονησίδων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνιμη κατάληψη χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών.
*Με τις τρεις αυτές περιοχές η Τουρκία παραβιάζει το σύνολο της διεθνούς νομιμότητας. Συνθήκες, συμβάσεις και αποφάσεις διεθνών οργανισμών τις θέτει στον κάλαθο των αχρήστων και το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ το στέλνει στους ΧΥΤΑ.
Με τις ΝΟΤΑΜ για την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αν Αιγαίου η Άγκυρα αμφισβητεί λεκτικώς και θεωρητικώς την ελληνική κυριαρχία των νήσων και με τις μόνιμες περιοχές των τουρκικών ασκήσεων κάνει πράξη την αμφισβήτηση με στρατιωτικά  μέσα.
*Οι τρεις περιοχές των τουρκικών ασκήσεων ενεργοποιούνται με ΝΟΤΑΜ για όλο τον χρόνο για αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά. Η πονηρή Τουρκία εκδίδει παράλληλα και NAVTEX για ασκήσεις στις τρεις αυτές περιοχές από την επιφάνεια  μέχρι τον πυθμένα της θάλασσας, θέτοντας στα άχρηστα  το Δίκαιο της Θάλασσας, καθιστώντας έτσι τις τρεις αυτές περιοχές μόνιμα τουρκικά πεδία βολής σε ελληνική επικράτεια- κυριαρχία.
Επιπροσθέτως η Τουρκία απαιτεί από την Ελλάδα να μην εκτελεί- αυτή -ασκήσεις στον Αη Στράτη, (περιοχή με μπλε χρώμα) ούτε στα νησιά που περιλαμβάνονται στις Συνθήκες- Συμβάσεις (καταργημένες), ήτοι Σαμοθράκη, Λήμνο κλπ., λόγω αποστρατιωτικοποίησης αυτών. Την ίδια στιγμή όμως η Τουρκία εκτελεί ασκήσεις στα νησιά αυτά…
*Επιπροσθέτως, η Τουρκία έχει εκδώσει ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις με πυρά στις περιοχές 5,8, και 14, οι οποίες επικαλύπτονται από τις περιοχές 1,2,3, ενώ με τη ΝΟΤΑΜ Β3052/10 Δεκεμβρίου 2019 εκτελεί άσκηση με πυρά στην περιοχή 15 (Χίο), ένα τμήμα της οποίας  κείται στο FIR  Αθηνών και δηλώνει ότι το σύνολο της περιοχής 15 κείται στην τουρκική επικράτεια- κυριαρχία
Με αυτήν την πολιτική – τεχνική η Άγκυρα επιχειρεί να καταργήσει τα όρια του FIR  Αθηνών/Κων-λης και επεκτείνει δυτικά την τουρκική κυριαρχία, στέλνοντας στα τάρταρα όλα τα ελληνικά δικαιώματα και αρμοδιότητες στο FIR Αθηνών.
*Η Τουρκία φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού και εφαρμόζει την Σύμβαση του Μοντρέ 1936, που ήρε το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Ίμβρου, Τενέδου και Λαγουσών και εκτελεί ασκήσεις στα νησιά αυτά. (περιοχή 8 Ίμβρος). Την ίδια στιγμή όμως η Τουρκία, όταν αναφέρεται στα νησιά Λήμνο και Σαμοθράκη δεν εφαρμόζει και σε αυτά τη Σύμβαση του Μοντρέ 1936, (που ήρε το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης),αλλά εφαρμόζει… την πεθαμένη- καταργημένη ΣΥΜΒΑΣΗ της Λωζάννης 1923, που αποστρατιωτικοποιούσε την Ίμβρο, Τένεδο Λαγουσες Σαμοθράκη και Λήμνο!
Σε αυτήν την παρανοϊκή παρανομία της η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την παρανοϊκή ελληνική αδράνεια. έχει  σύμμαχο της το ΝΑΤΟ. Και τούτο διότι το 1995 ο γ.Γραμματέας του ΝΑΤΟ κος Σολάνα αποδέχθηκε ότι η καταργημένη ΣΥΜΒΑΣΗ Λωζάννης 1923 ισχύει μόνον για την Ελλάδα και έθεσε τη Σαμοθράκη- Λήμνο σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και το εφαρμόζει μέχρι σήμερα, χωρίς καμία απολύτως αποτελεσματική ελληνική αντίδραση.
Ενώ για την Τουρκία και για την Ίμβρο- Τένεδο εφαρμόζει την, σε ισχύ, Σύμβαση του Μοντρέ, που αίρει την αποστρατιωτικοποίηση. Επιπροσθέτως, λόγω της μόνιμης άνοιας όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, η Τουρκία πέτυχε το 2006 να εκδώσει το ΝΑΤΟ διαταγή με την οποία θέτει όλα τα ελληνικά νησιά των Συνθηκών και των Συμβάσεων καταργημένων και μη, σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης,  μετατρέποντας τα ελληνικά νησιά σε αδέσποτα και ξένο κράτος.
*Η περιοχή 4 (με κόκκινο μεταξύ Ρόδου – Μεγίστης) αποτελεί σχεδόν μόνιμη περιοχή τουρκικών ασκήσεων με πυρά και άνευ, όπως αποκαλύπτει η τουρκική ΝΟΤΑΜ Β3046. Είναι η περιοχή με την οποία η Τουρκία έχει διασύρει διεθνώς την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, διότι κάθε φορά που επίσημο ελληνικό μεταφορικό μέσο μεταφέρει τον ΠΘ, υπουργούς, αρχηγούς ΕΔ εισέρχεται στην περιοχή αυτή, η Τουρκία τους πετά έξω με στρατιωτικά μέσα (F-16).
Είναι ακριβώς η περιοχή (βλέπε χάρτη ), με την οποία η Τουρκία επεκτείνει 36νμ νοτίως την κυριαρχία της και από εκεί παίρνει αμπάριζα για να φτάσει την τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Αίγυπτο για να αποκτήσει παράνομα όλα τα επ αυτής δικαιώματα.
*Στις περιοχές 6,7,9,10,11,12 και 13 νοτίως της Μεγίστης – Ρόδου, η Άγκυρα εκτελεί πανηγύρι ασκήσεων. Στις περιοχές αυτές η Άγκυρα εκτελεί τώρα θαλάσσιες έρευνες- γεωτρήσεις- Έρευνα και Διάσωση- ασκήσεις με πυρά, θέτοντας σε λοταρία όλα τα ελληνικά και κυπριακά δικαιώματα στην περιοχή.
pronews