30.12.18

Έντονη ανησυχία από Βερολίνο για το νέο ρωσικό πύραυλο Avangard: «Δεν αντιμετωπίζεται αυτό το όπλο»

Έντονη ανησυχία απο το Βερολίνο για την πρόσφατη δοκιμή του ελισσόμενου πολυηχητικού βλήματος Avangard από τη Ρωσία με επιφανείς Γερμανούς ειδικούς οι οποίοι προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει καμία άμυνα απέναντι στα νέα ρωσικά όπλα.

Πιο συγκεκριμένα ο Dirk Zimper επικεφαλής του κρατικού Κέντρου Έρευνας Διαστήματος DLR  (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt e.V)που ανήκει στη γερμανική κυβέρνηση δήλωσε στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι είναι πραγματικά δύσκολο σχεδόν αδύνατο για το ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει το νέο αυτό ρωσικό ελισσόμενο βλήμα.
Μάλιστα ο Γερμανός ειδικός αποκάλυψε ότι ήδη οι χώρες της Δύσης προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική ασπίδα κατά του Avangard αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
«Προσπάθειες γίνονται,  εδώ και καιρό για να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική άμυνα αλλά χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής», είπε για να συμπληρώσει:
«Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον στρατηγό Hyton των ηΠΑ στις 20 Μαρτίου του 2018 όταν σε κατάθεσή του σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου είχε πει ότι αποτελεσματικά αντιμετρά κατά τέτοιων πολυηχητικών βλημάτων δεν υπάρχουν σήμερα».  
Ο Γερμανός ειδικός πρόσθεσε πως το βλήμα του Avangard μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο στόχο του ακόμη και εάν δεν φέρει καμία πολεμική κεφαλή εξαιτίας της μεγάλης κινητικής ενέργειας που θα έχει συσσωρεύσει τη στιγμή της πρόσκρουσης στο στόχο.
«Η απειλή είναι πραγματική και σοβαρή», υπογράμμισε.

Ο Γερμανός ειδικός έσπευσε όμως να πει ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου από τη Ρωσία δεν αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα κάνουν εντατικές έρευνες στον συγκεκριμένο τομέα εδώ και καιρό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα αναπτύξουν και τα δικά τους αντίστοιχα συστήματα.
PRONEWS.GR