29.12.18

Παραλίγο τραγωδία στο Ανόβερο: Άνδρας προσπάθησε να πέσει με αυτοκίνητο επάνω σε αεροσκάφος της Aegean! (φωτό)

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροδρόμιο στο Ανόβερο έχει εκκενωθεί, αφού ένας άνδρας προσπάθησε να περάσει μια πύλη με αυτοκίνητο. 

Ενας άγνωστος επιχείρησε να εισβάλλει στο αεροδρόμιο στο Ανόβερο, μέσα σε αυτοκίνητο και να πέσει επάνω σε αεροσκάφος της Aegean Airlines την ώρα που προσγειωνόταν.«Οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα και να εξουδετερώσουν τον άνδρα, ο οποίος κρατείται» ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.
Πάντως, το αεροδρόμιο έχει σταματήσει τη λειτουργία του για λόγους ασφαλείας. Οι αναχωρήσεις αναβλήθηκαν, ενώ οι πτήσεις που ήταν σχεδιασμένο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο το παρακάμπτουν.
Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για εκκένωση του αεροδρομίου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενο τραυματισμών.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 15:40 το απόγευμα (σ.σ. τοπική ώρα) του Σαββάτου, 29.12.2018.
Οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να προσγειωθούν στο Ανόβερο αλλάζουν πορεία, ενώ οι αναχωρήσεις έχουν αναβληθεί.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι τις 20:00 το βράδυ (σ.σ. τοπική ώρα).

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Hannover Airport (HAJ) has currently halted operations. Arriving flights are diverting, departures have been suspended after a car driver reportedly tried to enter the apron. According to Eurocontrol, the airport remains closed until 20:00 UTC. https://www.flightradar24.com/data/airports/HAJ 
PRONEWS