16.12.18

Ερντογάν: «Θα παραλάβουμε κανονικά και τα 120 F-35 - Πολλοί εποφθαλμιούν ακόμη την Κωνσταντινούπολη»

Επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν την πρόθεση της χώρας του να παραλάβει ακόμη 20 F-35 της έκδοσης «Β» τα οποία προτίθεται να χρησιμοποιήσει από το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG Anadolu αλλά και το TCG Trakya που ακολουθεί στη συνέχεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη ανέφερε ευθαρσώς ότι η Τουρκία πρόκειται να παραλάβει 120 F-35 και  ότι θα τα παραλάβει παρά τις αντιδράσεις του αμερικανικού Κογκρέσου ενώ μιλώντας για την Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι την Πόλη «υπάρχουν ακόμη πολλοί που την εποφθαλμιούν», υπονοώντας βέβαια την Ελλάδα.
«Η Αμερική κατασκευάζει σήμερα τα F-35, από τα οποία σε εμάς θα έρθουν 120 αεροσκάφη. Εμείς εξάλλου κατασκευάζουμε κάποια κομμάτια τους και τους τα στέλνουμε εκεί, τα οποία τα τοποθετούν για να τα πουλήσουν στον κόσμο. Και σε εμάς θα πουλήσουν», είπε.
Ο Τούρκος πρόεδρος ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία την Άνοιξη έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες την προεκλογική εκστρατεία, ενώ σήμερα μίλησε στην Κωνσταντινούπολη, η ‘κατάκτηση’ της οποίας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για αυτόν και έπειτα της Άγκυρας.
Προσπαθώντας να τονίσει τη σπουδαιότητα της Πόλης, σήμερα προκάλεσε για άλλη μια φορά το εθνικιστικό αίσθημα, υποστηρίζοντας ότι παρότι εδώ και 600 χρόνια η Κωνσταντινούπολη ανήκει στους Τούρκους, ακόμη την εποφθαλμιούν κάποιοι.
«Είναι όλη δική μας, είναι η δική μας Κωνσταντινούπολη. Είτε ζούμε στο Εσενλέρ, είτε στο Μπεσικτάς, είτε στο Τσεκμέκιοι, είτε στα Πριγκηπόνησα, αρκεί που αναπνέουμε τον ίδιο αέρα αυτής της πόλης.
Μακάρι στις 31 Μαρτίου η Κωνσταντινούπολη να είναι μία διαφορετική πόλη. Παρόλο που είναι δική μας εδώ και 600 χρόνια, γνωρίζουμε ότι ακόμη υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι αυτή η πόλη είναι πολύ για εμας ότι δεν την αξίζουμε».
Ο Ταγίπ Ερντογάν παράλληλα έδωσε το μήνυμα ότι θα συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Συρία και το Ιράκ εναντίον των Κούρδων του YPG/PKK.
«Πραγματοποιήσαμε την επιχείρηση Κλάδο Ελαίας και την επιχείρηση στο Αφρίν. Tώρα την επιχείρηση στο Σιντζάρ. Είμαστε πάντα στο μυαλό τους.
Θα συνεχίζουμε να τους θάβουμε στους λάκκους που οι ίδιοι σκάβουν. Οι τρομοκράτες θα πάψουν να αποτελούν πρόβλημα για το έθνος μου.
Βρισκόμαστε εκεί με τους στρατιώτες μας και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Αν το επιτρέψει ο Αλλάχ, όλοι μαζί θα αναγκάσουμε όσους επιτίθενται στα σύνορα και την πατρίδα μας να πληρώσουν το τίμημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.