23.9.18

Λευκωσία: Διάβημα στον ΟΗΕ για τη σύλληψη ψαράδων κυπριακού αλιευτικού από τουρκικές δυνάμεις κατοχής


Σε διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη προχώρησε η Λευκωσία, μετά τη σύλληψη πέντε Αιγύπτιων ψαράδωνπου επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό το απόγευμα της Παρασκευής από τον τουρκικό στρατό κατοχής. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα και έρχεται να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή.
Οι αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι δραστηριοποιούνται για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.Τα κυπριακά μέσα κάνουν λόγο για απαγωγή του πληρώματος. Το αλιευτικό, που σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία Group Ψαροκάικα» βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, ανάμεσα σε Ακάμα και Κορμακίτη, πλευρίστηκε από τουρκικό σκάφος με ενόπλους, που ζήτησαν να ανέβουν να το ελέγξουν.
Ο καπετάνιος πρόλαβε να στείλει σήμα στο Ράδιο Κύπρος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας 'Αριστος Αριστείδου μετέβη στην κατεχόμενη Κερύνεια.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε ότι η Δύναμη ενημερώθηκε για το περιστατικό με το ψαροκάικο και «είναι σε επαφή με τις δυο πλευρές για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος».
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες είχαμε ακόμη δύο περιπτώσεις παρενόχλησης μίας τράτας της εταιρείας «Μπουμπουλίνα» από τουκρικά πολεμικά. 
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Φιλελεύθερο, ΡΙΚ,infognomonpolitics