10.8.18

Οι δηλώσεις του Καμμένου για τους “δύο” δεν ήταν τυχαίες… βγήκε επιτέλους πόρισμα


Οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ περί τουρκικής παγίδας στην οποία έπεσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, έχουν μια εξήγηση: Ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε να αποκρούσει τις ευθύνες που προκύπτουν από το πόρισμα για τους δυο στρατιωτικούς. Ο ΥΕΘΑ επιχειρώντας (χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία) να εμφανίσει ότι ήταν παγίδα από την Τουρκία, προσπάθησε με τον τρόπο του να καλύψει την ηγεσία του στρατεύματος (του εαυτού του συμπεριλαμβανομένου) από τις ευθύνες.

Είναι αλήθεια ότι ενδέχεται η Τουρκία να ήταν σε ετοιμότητα να αρπάξει κάποια ευκαιρία ώστε να δημιουργήσει μοχλό πίεσης για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Ωστόσο, λέγοντας ο Πάνος Καμμένος ότι υπήρξε σχέδιο της Άγκυρας, στην ουσία καρφώνει ακόμα χειρότερα την ηγεσία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι κάτι ετοιμάζουν και προφανώς δεν είχαν ληφθεί μέτρα.
Συνεπώς ακόμα έτσι να ισχύουν τα πράγματα, θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία και όχι να εμφανίζεται αδύναμη να πράξει κάτι απέναντι στα “υποχθόνια” σχέδια της Τουρκίας.
Στο κάτω κάτω, αυτά τα σχέδια καλούνται να αντιμετωπίσουν. Αν εκ των πραγμάτων αποδεικνύονται ανεπαρκείς γιατί δεν έχει μέχρι στιγμής παραιτηθεί ο υπουργός, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη;
defence-point
Το να παραιτηθούν όλοι όσοι έχουν "πολιτική ευθύνη" είναι συζητήσιμο, γιατί τότε δεν πρέπει να μείνει κανείς πολιτικός από τους 300 αφού  σχεδόν όλοι  επέχουν πολιτικής (και πάρα πολλοί) και ποινικής ευθύνης σε διάφορα  αντικείμενα  με τα οποία έχουν ασχοληθεί.
Φυσικά είναι  ευκταίο να ασχοληθούν με κάτι άλλο αντί της πολιτικής, αλλά δυστυχώς  απίθανο!
ΑΛΕΞ/ Efenpress