24.7.18

«Ασύμμετρα φαινόμενα», «ύποπτες ενέργειες», «αμερικάνικα UAV»: Κάποιος καίει την χώρα αλλά... δεν σας λέμε ποιος είναι!

Υπονοούμενα για «εμπρησμό» και «απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» μέσω «ασύμμετρης επίθεσης» άφησε τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στις δηλώσεις τους για την πρωτοφανή καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αττική και τους δεκάδες νεκρούς.

Το «κλού» των δηλώσεων Τζανακόπουλου: Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος επικοινώνησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και «θα στείλουν UAV» για να επιτηρεί αύριο (σ.σ.: ή «από αύριο»;) την Αττική προκειμένου «να εντοπιστεί κάθε ύποπτη ενέργεια»!
Λίγο πριν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας είχε μιλήσει για «ασύμμετρο φαινόμενο»Η ίδια, πάνω-κάτω, δήλωση του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσσόπουλου το 2007 που είχε μιλήσει για «ασύμμετρη επίθεση».
Μόνο που τώρα δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένας εμπρηστικός μηχανισμός, όπως τότε, ενώ η φωτιά στην Κινέτα, όλοι οι κάτοικοι που κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους, αναφέρουν ότι προήλθε από σπινθήρες σε καλώδια της ΔΕΗ και επεκτάθηκε λόγω των σφοδρών ανέμων.
Το τι μπορεί να προσφέρει ένα UAV, όπως π.χ. το MQ-9 Reaper (αυτό είναι πρόχειρο στην 110 ΠΜ στην Λάρισα) στην αντιπυρική προστασία της Αττικής και στην σύλληψη των εμπρηστών δεν το διευκρινίζουν (προφανώς εννοούν ότι θα ... φωτογραφίζει τους εμπρηστές) και δεν το είπαν.
Ισως γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει, εκτός από το να συνεισφέρει σε μία εντυπωσιακή κυβερνητική ανακοίνωση.
Αλλωστε ποιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκαναν ότι μπορούσαν ή ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε; 
Ακριβώς αυτό είναι το τεράστιο και άλυτο πρόβλημαΟτι η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε και ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε, όσο μπορούσε.
Τα αποτελέσματα του συνδυασμού αυτής της προσπάθειας είναι κάτι παραπάνω από σαφή στις χθεσινές πυρκαγιέςΔεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, ολόκληροι οικισμοί απανθρακώθηκαν.
Ούτε θέλουμε να σκεφθούμε τι θα μπορούσε να συμβεί σε μία λιγότερη «ασύμμετρη επίθεση» ή σε έναν συνδυασμό πραγματικής «ασύμμετρης επίθεσης» με μια συμβατική επίθεση από ξένη χώρα (ονόματα να μην λέμε...).
Ο Θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει σε μια τέτοια περίπτωση.
Το ερώτημα είναι ποιον «φωτογραφίζουν» ως πιθανό «ασύμμετρα επιτιθέμενο» και πιθανό «ύποπτο εμπρησμών» τον οποίο θα εντοπίσουν τα αμερικανικά UAV; 
Αυτό δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Θα περιμένουμε να τον καταδείξουν με περισσότερη σαφήνεια. Πάντως αυτή το αίτημα για χρήση αμερικανικών UAV προς ανακάλυψη των δραστών, κάτι μας «μυρίζει»...
pronews