25.7.18

Πατέρας των δύο κοριτσιών: Είναι τα παιδιά μου στο βίντεο (περισσότερες λεπτομέρειες)


Σιγουριά πως τα κοριτσάκια που είδε στα πλάνα τηλεοπτικού σταθμού είναι τα δίδυμα παιδιά του, Σοφία και Βασιλική, εξέφρασε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Φιλιππόπουλος.
Όπως δήλωσε, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του αναγνώρισαν τα παιδιά, αφού εξέτασαν με προσοχή τα πρόσωπά τους και τα ρούχα που φορούσαν.

Η τελευταία εικόνα που είχε ήταν το βίντεο στο οποίο φαίνονται να αποβιβάζονται από αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας.
Ο κ. Φιλιππόπουλος είπε πως μίλησε με τον καπετάνιο του σκάφους, ο οποίος είχε περισυλλέξει τέσσερα κοριτσάκια. Ένας άνδρας τους φέρθηκε τρυφερά, βοηθώντας τα να αποβιβαστούν.
Μία γυναίκα, που ήταν μαζί του, είπε (σύμφωνα με τη μαρτυρία του καπετάνιου) «τα παιδιά μου, τα παιδιά μου». Όταν τη ρώτησε εάν είναι όλα δικά της, εκείνη φέρεται να απάντησε πως ήταν μόνο τα δύο.
Σε επικοινωνία που είχε με την Αστυνομία, ο κ. Φιλιππόπουλος είπε πως τον ενημέρωσε ότι έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα που διακρίνεται μαζί με τα παιδιά και ότι τον αναζητεί, προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης.
real.gr
_________________________________

Δεν τα κατέγραψαν σε καμία λίστα - Τι είπε στο Newsbomb.gr το Γραφείο Τύπου του Σώματος – Αμείλικτα τα ερωτήματα και ζητούν άμεσες απαντήσεις

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι τις 9χρονες παραλαμβάνουν άνδρες του Λιμενικού, ωστόσο το Λιμεναρχείο δεν τις έχει καταγράψει
Τα παιδάκια ήταν μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους οι οποίοι επίσης αγνοούνται. Αν και οι γονείς τα αναζητούν παντού, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί.
Πρόκειται για τις Σόφια και Βασιλική Φιλιπποπούλου, 9 ετών, ύψους 1,30, μελαχρινές με μακριά μαλλιά.
Στο βίντεο που μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί φαίνεται καθαρά ότι τα κορίτσια παραλαμβάνονται από άνδρες του Λιμενικού μέσα από το ιδιωτικό σκάφος που βρισκόντουσαν. Ένας άνδρας μέσα στο καΐκι τα αποχαιρετά και τα δίνει στα στελέχη του Λιμενικού.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το οποίο επιβεβαίωσε πως τα 9χρονα κοριτσάκια δεν έχουν καταγραφεί σε καμία λίστα.
Όπως μας είπαν, ο πατέρας βρίσκεται στο Λιμεναρχείο Ραφήνας και προσπαθεί να βρει πού πήγαν οι κορούλες του μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Ραφήνας.
Το ερωτήματα είναι πλέον πολλά και απαιτούν άμεσες απαντήσεις:
  • Πού οδήγησαν τα παιδιά οι άνδρες του Λιμενικού αμέσως μετά την παραλαβή τους από το καΐκι;
  • Γιατί δεν τα πήγαν αμέσως σε ασφαλές σημείο;
  • Γιατί δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία και κάθε αρμόδια Αρχή για τη διάσωση των δύο παιδιών;
  • Γιατί δεν καταγράφηκαν σε καμία λίστα;
  • Πώς είναι δυνατόν να άφησαν χωρίς επιτήρηση δύο μικρά παιδιά;
Αρχικά οι γονείς των δύο κοριτσιών απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, δίχως αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού.
Όμως λίγο αργότερα οι γονείς είδαν, όπως υποστηρίζουν, τα παιδιά να είναι ζωντανά σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρονταν τα ξημερώματα της Τρίτης (24/7) με ιδιωτικά πλοία και πλωτά του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι.
Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζωής των κοριτσιών.
newsbomb.gr