23.7.18

Επίθεση με μπογιές στο υπουργείο Εξωτερικών - Προσήχθη ο κάμεραμαν του Ρουβίκωνα

.
Efenpress: "...ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουν
γίνει Ροζ"
 

Πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και κατά των ισραηλινών δυνάμεων - Στο «πρόγραμμα» επιθέσεις σε γραφεία δύο συγκεκριμένων ΜΚΟ - Με... πηγές η καταδίκη της επίθεσης από το ΥΠΕΞ


Επίθεση με μπογιές στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησαν την Κυριακή το απόγευμα μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας, λίγες ώρες μετά την «παρέμβαση» στη ΔΟΥ Ψυχικού, νωρίτερα το πρωί.


Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και κατά των επιθέσεων που δέχεται ο άμαχος πληθυσμός από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ο κάμεραμαν του Ρουβίκωνα, καθώς στο σακίδιό του βρέθηκε κάμερα που χρησιμοποιεί η αντιεξουσιαστική ομάδα και οπτικό υλικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου δέκα μέλη της συλλογικότητας έκαναν, στις 18:30, επίθεση με μπογιές και έγραψαν συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Αθήνας και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.

Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης: 
Με... πηγές η καταδίκη του ΥΠΕΞ για την επίθεση

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών καταδίκαζαν την επίθεση με μπογιές που δέχτηκε το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας από μέλη του Ρουβίκωνα, ωστόσο επίσημη καταδίκη, παρά τα όσα καταλογίζουν στον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά οι αντιεξουσιαστές, δεν εκφράστηκε από κανέναν αρμόδιο της κυβέρνησης.

Οι πηγές του υπουργείοτυ Εξωτερικών ανέφεραν πως «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Οι επόμενοι στόχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα θα διεξαχθεί έκτακτη συνέλευση μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, προκειμένου να αποφασιστεί, όπως αναφέρουν στη σχετική πρόσκληση, η κλιμάκωση των δράσεων και παρεμβάσεων στα γραφεία των ΜΚΟ Praksis και Άρσις.




rou2
rou3




rou5
rou6

Αργότερα ανάρτησαν  κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο κατά παγία τακτική της Efenpress δεν δημοσιεύουμε.

πηγη:protothema