19.7.18

Η Κύπρος δεν είναι μακριά, είπε ο Καμμένος: Κανείς δεν θα απειλήσει την εθνική μας κυριαρχία


Σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά έστειλε από την Κύπρο όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις μνήμης της μαύρης επετείου της άνανδρης και παράνομης τουρκικής εισβολής ο Πάνος Καμμένος.

 Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας στην ομιλία του αναφέρθηκε στη θυσία των καταδρομέων τις ημέρες της εισβολής και τόνισε: “Είμαστε εδώ στην ηρωική Α’ Μοίρα Καταδρομών, που συνεχίζει τις παραδόσεις, τις αξίες και την ηρωική πορεία των καταδρομέων μας. Εκείνων που υπερασπίζονται πατρίδα και θρησκεία. 

Υπέρ πίστεως και πατρίδας αγωνίζονται οι Έλληνες στρατιώτες σε όλα τα μέρη που υπάρχει ελληνικό έθνος. Συνεχίζουν την παράδοση και βεβαιώνουν τον ελληνικό λαό, το ελληνικό έθνος, είτε βρίσκεται εδώ στην Κύπρο μας είτε στη μητέρα πατρίδα, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή.


 Είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε εσάς που επιζήσατε αλλά και τη μνήμη εκείνων που έπεσαν. Όσοι πέσατε στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Κύπρου και μας παρακολουθείτε από ψηλά, αλλά και εσείς που σήμερα είστε εδώ, δεν ήσασταν εδώ σε μια άσκηση κατόπιν αδείας, όπως κάποιοι προσπάθησαν επί πολλά χρόνια να περιγράψουν τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα. 
Δώσατε τη μάχη σας για την πατρίδα, για το έθνος, εδώ, στην Κύπρο. Δώσατε τη μάχη σας για την ελευθερία, για τη σημαία για την οποία ορκιζόμαστε να μην εγκαταλείψουμε ποτέ.

 Τη σημαία στην οποία ορκίζονται και σήμερα οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι στρατιώτες, οι εθνοφύλακες και οι πολίτες αυτού του τόπου”. Στέλνοντας σαφές στην Τουρκία ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως “η Κύπρος δεν είναι μακριά” και πρόσθεσε: “Οφείλουμε στη μνήμη εκείνων που έπεσαν, αλλά και εκείνων που σήμερα βρίσκονται εδώ, να αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια. Ίσως η αλήθεια είναι σκληρή για κάποιους.
 Αλλά δεν μπορεί στο όνομα του να μην αποκαλυφθούν κάποιες πτυχές κάποιων που δεν ακολούθησαν τον όρκο τους να αφήνουμε την ιστορία του ελληνικού έθνους κάτω από μια σκιά. Στο πλαίσιο αυτό, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, στα 3,5 αυτά χρόνια μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτή την αλήθεια και να ζητήσουμε ένα μεγάλο «συγγνώμη» σε εκείνους που αδίκησε το έθνος επί 44 ολόκληρα χρόνια.

Γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς, όσο υπάρχει ένας ακόμα ζωντανός από όλους εμάς, να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα”.

Πηγή: hellasjournal.com