8.7.18

Τουρκία: Φουντώνει ξανά το αντάρτικο του ΡΚΚ μετά τις εκλογές- Νέες επιθέσεις των Κούρδων (βίντεο)

Φουντώνει ξανά το αντάρτικο του ΡΚΚ μετά τις τουρκικές εκλογές με τις δυνάμεις της κουρδικής οργάνωσης να προχωρούν σε επιθέσεις κατά τουρκικών δυνάμεων και με τις τελευταίες να ανταποδίδουν με ότι μέσο και προπαγανδιστικό βίντεο διαθέτουν.

Το ΡΚΚ είχε ξεκινήσει τη δράση του κατά την προεκλογική περίοδο όταν με κτύπημά του στις 14 Ιουνίου κατέστρεψε θέση  του τουρκικού Στρατού στην Τσουκούρτζα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν σχετικά με την δράση αυτή, οι αντάρτες του HPG έβαλαν στο στόχαστρο τους φυλάκιο  του τουρκικού κατοχικού Στρατού στον λόφο Μεργκένις.
Ανακοινώθηκε πως στην δράση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου, καταστράφηκαν οι στρατιωτικές θέσεις και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 στρατιώτες.
Μετά την από την επίθεση,  ο τουρκικός Στρατός βομβάρδισε την περιοχή με όλμους και πυροβόλα και ότι τους νεκρούς και τραυματίες μπόρεσε να τους μεταφέρει από την περιοχή μόνο το βράδυ με ελικόπτερο Σικόρσκι.
Στις 4 Ιουλίου το ΡΚΚ επανέλαβε τις επιθέσεις του εναντίον φυλακίων του τουρκικού Στρατού στην επαρχία Hakkari. Σύμφωνα με το ΡΚΚ η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή τριών παραπηγμάτων του φυλακίου και το θάνατο αρκετών στρατιωτών, τον αριθμό των οποίων όμως δεν αναφέρει.
Η επίθεση επαναλήφθηκε την ίδια ημέρα στις 14:00, με αναφορές πάλι για νεκρούς στρατιώτες.
Από την πλευρά τους οι Τούρκοι αναφέρουν το θάνατο 8 «τρομοκρατών», όπως αποκαλούν τους μαχητές του ΡΚΚ στην επαρχία  Sirnak δημοσιεύοντας παράλληλα προπαγανδιστικά βίντεο από την επίθεση των τουρκικών  δυνάμεων.
Το βίντεο προέρχεται από τις επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων στο όρος Gabar όπου όπως αναφέρεται σκοτώθηκαν 3 και τραυματίστηκαν 4 Κούρδοι αντάρτες.
Όπου και αν κρύβονται δεν έχει σημασία. Η Τουρκια συνεχίζει να ουδετερώνει τις τρομοκράτες του ΡΚΚ με την βοήθεια τον εγχώρια παραγωγής UAV. Βελγιο Μεξικο Βραζιλια μανδρα Νειμαρ Ερντογάν
Την ίδια ω΄ρα ο Ερντογάν μιλώντας στην σύνοδο των προέδρων των κομματικών οργανώσεων του ΑΚΡ έριξε την ευθύνη για την είδο του κουρδικου κόμματος στην τουρκική Βουλή στο CHP, λέγοντας:
«Χάρη στο κόμμα CHP, ονόματα τα οποία είχαν καθοριστεί από την διασπαστική παράνομη οργάνωση, θα πάρουν θέση ως βουλευτές στην βουλή. Καλώ κάθε πολίτη μας μέλος του CHP που αγαπά την πατρίδα του, το έθνος του και την δημοκρατία, να ζητήσει από την ηγεσία του κόμματος του, να λογοδοτήσει για αυτή την ντροπή».
pronews