20.7.18

Η κυβέρνηση έχει τις "πλάτες" των ΗΠΑ!

Γράφει ο συνεργάτης μας Φώτιος Ιωάννου

Οι δηλώσεις :

 " Η Αθήνα εμφανίστηκε χθες με διάθεση να χαμηλώσει τους τόνους στο μέτωπο της έντασης στις ελληνορωσικές σχέσεις, διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι δεν θα αφήσει αναπάντητες προκλήσεις και αμφισβητήσεις.
«Δεν σκοπεύουμε να δώσουμε συνέχεια», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε αμέσως μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Κοτζιά το πρωθυπουργικό επιτελείο."
____________________________________
Ποιες προκλήσεις, και τι συνέχεια μπορείτε να δώσετε; Ποιον απειλείτε τη Ρωσία; Φυσικά, δεν έχετε πρόβλημα αφού έχετε- όπως πάντα άλλωστε- τις πλάτες των ΗΠΑ, που ναι μεν θα δώσουν στους Τούρκους τα F35, τους Patriot και θα "ανεχθούν" ενδεχομένως και τους S400 των Ρώσων, αλλά θα ...αναβαθμίσουν (με δικά μας φυσικά έξοδα) τα F16 για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με αυτά την πολεμική αεροπορία της...Αλβανίας!
Βεβαίως και θα σπεύσουν προς βοήθειά μας, σε περίπτωση πολέμου με τη Τουρκία, εκφράζοντας μετά από μερικές μέρες  την αντίθεσή τους προς τις ενέργειές της και πιθανόν να τους κάνουν και εμπάργκο στις εξαγωγές COCA-COLA προς τη Τουρκία καθώς και αμερικανικού Pop-Corn!
Έτσι με τέτοιες "πλάτες" μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη δυσαρέσκεια της Ρωσίας και τις παρεπόμενες αντιδράσεις της.
Έξ άλλου η Αμερικανική συμπαράσταση δοκιμάστηκε και στη Κύπρο το 1974!
Έτσι μπορείτε να κοιμάστε με αυτό το πλευρό! Μόνο να μην "πιαστείτε" !

Φώτιος Ιωάννου/Efenpress

ΥΓ δεν στέλνετε μερικούς από το ΥΠΕΞ να παρακολουθήσουν κανένα σεμινάριο στη Τουρκία, για να διδαχθούν πως να ελίσσονται διπλωματικά ώστε να τα έχουν καλά με όλους χωρίς να παραχωρούν τίποτα;