1.7.18

Επεισόδια στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία


Με επεισόδια στιγματίστηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής. Λίγο μετά τις 20.30 ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα πρόσωπα πέταξε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που ήταν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Άμεση ήταν η αντίδραση πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και μπήκαν μπροστά για την αποφυγή επεισοδίων. Μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στη Βασ. Σοφίας και να τραυματίζεται ένας διαδηλωτής νεαρής ηλικίας, ενώ τρία άτομα έχουν συλληφθεί. 


Η αστυνομία παραμένει και μετά τα επεισόδια στη λεωφόρο Αμαλίας με στόχο να απομακρύνει τους διαδηλωτές που αρνούνται να φύγουν στο σημείο φωνάζουν συνθήματα και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο. Οι πολίτες που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο δηλώνουν πρόθυμοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα όλο το βράδυ και ζητούν από τους αστυνομικούς να αφήσουν κάτω τις ασπίδες και να διαδηλώσουν μαζί τους. 

Φωτογραφίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Βασ. Σοφίας και τις συλλήψεις διαδηλωτών στις οποίες προέβη η αστυνομία:
Φωτογραφία από την ένταση που σημειώθηκε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Φωτογραφία από την ένταση που σημειώθηκε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Κλειστοί για αρκετή ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας:

Κλειστοί για αρκετή ώρα παρέμεινε η λεωφόρος Β. Σοφίας από την Β. Αμαλίας μέχρι τη Σέκερη, ενώ έκλεισε και η Αμαλίας από την οδό Διάκου μέχρι τη Βουλή λόγω της συγκέντρωσης.Συγκέντρωση για τη Μακεδονία πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το «ραντεβού» για τους διαδηλωτές της Αθήνας που δείχνουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών δόθηκε στις 18.00 στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή και διοργανωτές ήταν το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Δείτε τι δήλωσε στο zougla.gr ο νομικός και διοργανωτής του συλλαλητηρίου, Δημήτρης Μιχάκης:


Ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου, Δ. Μιχάκης
Ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου, Δ. ΜιχάκηςΤο κάλεσμα των διοργανωτών:

«Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ».
zougla.gr