26.6.18

Ο εφιάλτης επέστρεψε στη Μάνδρα – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια και καταστήματα (βίντεο)


Η κακοκαιρία ξύπνησε και πάλι τον εφιάλτη στους κατοίκους της Μάνδρας που είδαν τους δρόμους να έχουν μετατραπεί και πάλι σε ποτάμια, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να έχει διακοπεί σε σημεία του οδικού δικτύου και ειδικότερα στην π.ε.ο Αθηνών – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην π.ε.ο Αθηνών – Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 35 κλήσεις για περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή, σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο, οι μισές εκ των οποίων αφορούν μόνο τη Μάνδρα. Ειδικότερα, σε 10 περιπτώσεις οι άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν για να απομακρύνουν άτομα που κινδύνευαν να παρασυρθούν από τα νερά από δρόμους, ΙΧ και σπίτια.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας η οποία σκαρφάλωσε σε δένδρο μέχρι να φτάσει η βοήθεια της πυροσβεστικής. Συνολικά, στην περιοχή της Μάνδρας επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, το ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ και βάρκα με δύτες προληπτικά.
Λόγω της βροχόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων, διακόπηκε πριν από λίγο και σε σημεία των παλαιών εθνικών οδών Αθηνών – Θηβών και Αθηνών – Κορίνθου. Πολλά προβλήματα αντιμετώπισαν χωριά της Μαγνησίας αλλά και περιοχές της Χαλκιδικής από το κύμα κακοκαιρίας και τις βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα από το πρωί της Τρίτης, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι και να σημειωθούν μικροατυχήματα….


tribune