26.6.18

Η ΑΛΛΗ ΕΠΟΨΗ: Ποιοι και γιατί απεργάζονται αποστασία – Να παραδώσει την έδρα ο Λαζαρίδης


Σε απόλυτη επιβεβαίωση των όσων έχει μεταδώσει από σήμερα το πρωί για σχέδιο αποστασίας με πρόσχημα το «Μακεδονικό» έρχονται οι καταιγιστικές εξελίξεις μετά την αιφνίδια ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γ. Λαζαρίδη.

Από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης άφησε σαφείς αιχμές για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι οι εξηγήσεις που δίνει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής δεν είναι πειστικές.
«Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup.
»Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας για το θέμα των 180 βουλευτών, που ζήτησαν οι ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό, πως όταν έρθει η ώρα να έρθει η συμφωνία στη βουλή ο Πρωθυπουργός θα συζητήσει με τον κυβερνητικό του εταίρο και θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.
Το παράλογο της απόφασης λαζαρίδης εντείνεται εάν συνυπολογίσει κανείς πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν εισιγητής των ΑΝΕΛ στη συζήτηση της πρότασης μομφής πριν από δέκα ημέρες, στην οποία εισηγήθηκε «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Και δέκα μέρες μετά ανεξαρτητοποιείται…
Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, με μία πολύ σκληρή διαρροή το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης από τον Κ. Μητσοτάκη με τη συνδρομή ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα μνημόνια σε ενάμισι μήνα από σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικές πηγές αφήνουν το περιθώριο στον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ, αίτημα το οποίο απηύθυναν με πολύ έντονο τρόπο και από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να διαχωρίσει τη θέση του από το σχέδιο αποστασίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σχέδιο αυτό «απεργάζονται εδώ και καιρό συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη».
«Είναι προφανές το γιατί», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι και συνεχίζουν:
«Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.
»Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.
»Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες.
»Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».
Παρέδωσε την έδρα αλλιώς είσαι αποστάτης
Σκληρή ήταν η απάντηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον βουλευτή Γ. Λαζαρίδη που αποχώρησε από το κόμμα καλώντας τον να παραδώσει αμέσως την έδρα του.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Θ. Τοσουνίδης δήλωσε:
«Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι.
»Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε.
»Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη.
»Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών.
»Ο Ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου.
»Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών.
»Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».
tribune