18.5.18

Κούβα: Αεροσκάφος Boeing συνετρίβη μετά την απογείωσή του από την Αβάνα

Στο αεροσκάφος, το οποίο μετά τη συντριβή τυλίχτηκε στις φλόγες, επέβαιναν 104 άνθρωποι. Άγνωστα τα αίτια της πτώσης, όπως και η τύχη των επιβαινόντων


Αεροσκάφος Boeing 737, με 104 επιβαίνοντες, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του την Παρασκευή από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Το αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα Cubana, εκτελούσε πτήση εσωτερικού. Μετά την συντριβή εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά και πυκνός καπνός είναι ορατός κοντά στο αεροδρόμιο, στα περίχωρα της κουβανικής πρωτεύουσας. Πυροσβέστες προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει σπεύσει στο σημείο.


: A passenger plane crashed at airport in after taking off
The Cubana de Aviacion Boeing 737 crashed on takeoff from Havana's Jose Marti International Airport on Friday, according to Cuba's state-run television. pic.twitter.com/E0jQAqSj0T

View image on TwitterView image on Twitter

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, το σημείο της συντριβής είναι ανάμεσα στην τοποθεσία Μπογιέρος και στο χωριό Σαντιάγκο ντε Λα Βέγκας. Πρόκειται για περιοχή 20 χιλιόμετρα νότια της Αβάνας.



Havana shudders under the sound of ambulances and fire trucks that go to the José Martí airport. A passenger plane of the Cubana de Aviación company, model Boeing 737, crashed minutes after starting flight

Το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι ξένης υπηκοότητας, ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με το CNN, η εταιρία αναγκάστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες να προχωρήσει σε απόσυρση ορισμένων αεροσκαφών του γερασμένου στόλου της λόγω ζητημάτων ασφαλείας. Τα αίτια της συντριβής του Boeing πάντως είναι μέχρι στιγμής άγνωστα.
news247