15.5.18

Είπε ο Γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα!!!


Σφοδρή επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου: «Έχεις το αίμα των Παλαιστινίων στα χέρια σου - Να διαβάσεις τις 10 εντολές»!


Σφοδρή επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου: «Έχεις το αίμα των Παλαιστινίων στα χέρια σου - Να διαβάσεις τις 10 εντολές»!

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η σύγκρουση Τουρκίας - Ισραήλ για το θέμα των ταραχών στη Γαζα και η οποία εκτυλίσσεται και σε προσωπικό επίπεδο  μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μ.Νετανιάχου.

Εχθές η Τουρκία ανακάλεσε τους πρεσβευτές της σε Ισραήλ και ΗΠΑ, αντιδρώντας στην αιματοχυσία της Ιερουσαλήμ, ενώ σήμερα  ζήτησε από τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα να εγκαταλείψει τη χώρα προσωρινά.
Το Ισραήλ αντέδρασε αμέσως  με απέλαση του Τούρκου γενικού προξένου στα Ιεροσόλυμα.
Παράλληλα η Άγκυρα ανακάλεσε επίσης τους πρεσβευτές της από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ συγκάλεσε συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που συνενώνει όλες τις χώρες του πλανήτη με μουσουλμανικό πληθυσμό, για το θέμα της Γάζας.
Την ίδια ώρα, Ερντογάν και Νετανιάχου βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο με αλλεπάλληλες προσωπικές επιθέσεις ο ένας στον άλλο.
 «Να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής ο Ερντογάν», είπε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με τον Ερντογάν να μην χάνει την ευκαιρία για μια ακόμη επίθεση στον Νετανιάχου λέγοντας πως έχει στα χέρια του το αίμα των Παλαιστινίων  ενώ έκανε λόγο για «κράτος απαρτχάιντ».
Η τελευταία επίθεση κατά του Νετανιάχου ήρθε μέσω Twitter. Με ένα μήνυμα γραμμένο στα… αγγλικά, προφανώς για να το καταλάβουν όλοι σε ένα λογαριασμό στον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος σχολιάζει αυστηρά στα τουρκικά.
 «Ο Νετανιάχου είναι ο πρωθυπουργός ενός κράτους απαρτχάιντ το οποίο έχει καταλάβει την γη ενός ανυπεράσπιστου λαού για περισσότερα από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Έχει το αίμα των Παλαιστινίων στα χέρια του και δεν μπορεί να καλύψει εγκλήματα με το να επιτίθεται στην Τουρκία.
Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς;
Να διαβάσεις τις δέκα εντολές» έγραψαν οι συνεργάτες του Ερντογάν.
Την αντίδραση αυτή του Τούρκου προέδρου είχε προκαλέσει εξίσου σκληρή ανακοίνωση από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού λίγες ώρες πριν στην οποία αναφερόταν ότι:
«Ο Ερντογάν είναι μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καταλαβαίνει πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές. Προτείνω να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής».