5.3.18

Η Τουρκία ζήτησε από τη Γερμανία τη σύλληψη και έκδοση του Κούρδου ηγέτη Σαλέχ Μουσλίμ!!!


Η Τουρκία υπέβαλλε την Παρασκευή αίτημα στη Γερμανία για τη σύλληψη και έκδοση του σοσιαλιστή ηγέτη των Κούρδων της Συρίας, Σαλέχ Μουσλίμ, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι Τούρκοι έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης του Κούρδου ηγέτη μετά το ταξίδι του στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς κατηγορεί τον Κούρδο ηγέτη για τη βομβιστική επίθεση της 13ης Μαρτίου 2016 στο πάρκο Γκιουβέν στην Άγκυρα, με θύματα 37 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Δίχως να έχουν προσκομίσει καμία απόδειξη, οι Τούρκοι κατηγορούν για αυτή τη βομβιστική επίθεση τους Κούρδους της Συρίας, πράγμα που οι ίδιοι διαψεύδουν από την πρώτη στιγμή.
Η Τουρκία απέστειλε τα σχετικά έγγραφα σύλληψης και έκδοσης του Σαλέχ Μουσλίμ στις γερμανικές Αρχές την Παρασκευή και απαίτησε την άμεση σύλληψη και έκδοση του στην Τουρκία. Οι γερμανικές Αρχές δεν ανταποκρίθηκαν.
Το ίδιο είχαν κάνει και με την Τσεχία στα τέλη Φεβρουαρίου και προς στιγμή φάνηκε ότι τα κατάφεραν, αφού ο Σαλέχ Μουσλίμ συνελήφθη στην Πράγα στις 25 Φεβρουαρίου, αλλά στις 27 Φεβρουαρίου τσέχικο δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στο Παλάτι του Ερντογάν.
Οι Τούρκοι έχουν επικηρύξει με 1 εκ. δολάρια τον Κούρδο ηγέτη, του οποίου το κόμμα και πολιτοφυλακή θεωρούνται οι αξιόπιστοι σύμμαχοι της Δύσης στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Πάντως οι Γερμανοί όχι μόνο αψήφησαν τα τουρκικά αιτήματα, αλλά και επέτρεψαν στον Κούρδο ηγέτη να συμμετάσχει σε εκδήλωση το Σάββατο στο έδαφός τους.
tribune