14.2.18

Αξιόπλοο το ΠΑΘ ΓΑΥΔΟΣ, έδεσε στην Αμφιάλη στις εγκαταστάσεις του ΠΝ

Αξιόπλοο είναι το πλοίο του Λιμενικού που εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό. Κατά τη διάρκεια της ημέρα το καράβι ταξίδεψε χωρίς πρόβλημα από την Λέρο στην Αμφιάλη του Σκαραμαγκά και έχει δέσει στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Φήμες το έφεραν να έχει δέσει στην Σαλαμίνα, κάτι που δεν ισχύει, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr δεν πήγε ποτέ στην Σαλαμίνα.

Άλλωστε το ΠΑΘ με τον διακριτικό αριθμό 090 πριν το αποκτήσει το Λιμενικό Σώμα, ανήκε στην FRONTEX και έδενε διαρκώς στον όρμο της Αμφιάλης.


Σήμερα το πρωί ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την περιοχή και προετοίμασε την υποδοχή του πλοίου ενώ γίνονται συσκέψεις για το πού θα επισκευαστεί.

Εκ πρώτης όψεως δεν έχει υποστεί μεγάλες ζημιές εκτός από το σημείο όπου εμβολίστηκε. Μάλιστα ο εμβολισμός έχει καταγραφεί σε Βίντεο και έχει ήδη διαβιβαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να γίνουν τα σχετικά διαβήματα.



Το προσωπικό του ναυστάθμου της Αμφιάλης και όλο το τεχνικό προσωπικό που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή του Ναυστάθμου Σαλαμίνας δηλώνει έτοιμο να επισκευάσει το πλοίο.

Το εάν η επισκευή θα γίνει απέναντι, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας ή εάν θα μεταβεί σε ιδιωτική δεξαμενή στα Αμπελάκια, ή στην Σκαραμαγκά,  είναι απόφαση του Λιμενικού Σώματος η οποία θα προκύψει μετά από την επιθεώρηση που θα γίνει στο πλοίο.

Εξωτερικά δεν φαίνεται μεν να έχει ζημιά, αλλά μόνο μετά από την επιθεώρηση θα δείξει την ζημιά που έχει υποστεί και την πλήρη έκτασή της.
armyvoice.gr