7.2.18

Η κατάθεση για τον Αβραμόπουλο και τα εμβόλια


Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα με το ψευδώνυμο Μάξιμος Σαράφης, ο οποίος στις 12 Ιανουαρίου πέρασε την πόρτα της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Στην κατάθεση του μάρτυρα για το σκάνδαλο της Novartis που δόθηκε στις 12/1/2018, αναφέρεται πως ο Αβραμόπουλος διακινούσε χρήματα μέσω της εταιρείας του Κυριάκου Γριβέα, που φέρει την ονομασία CIP, αναφέροντας ως παράδειγμα πως για να προβληθεί μια συνέντευξη Τύπου πραγματικής αξίας 5.000 ευρώ η τιμή ανέβαινε στα 30.000 ευρώ.


«Το 2008 και 2009 ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον Καραμανλή για προμήθεια εμβολίων. Από τη μίζα που εισπράχθηκε, δωροδοκήθηκαν και οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Καλογερόπουλος. Ένας τρόπος ξεπλύματος ήταν η υπερτιμολόγηση εκδηλώσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας μέσω του κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλου, που ήταν σύμβουλος του Αβραμόπουλου. Επίσης, μέσω του Γριβέα γινόταν υπερτιμολογημένες συνέργιες του ΕΣΔΥ», αναφέρει ο μάρτυρας στην κατάθεσή του και προσθέτει πως ο κ.Φρουζής ζητούσε 200.000 ευρώ από τη μαμά εταιρεία για την εύνοια του υπουργού.

Δείτε την κατάθεση του μάρτυρα αναφορικά με τον κ. Αβραμόπουλο που αποκαλύπτει το zougla.gr.






http://www.zougla.gr/politiki/article/i-kata8esi-gia-ton-avramopoulo-ke-ta-emvolia
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, 17:57