7.2.18

Η κατάθεση που αναφέρεται σε Λοβέρδο, Λιντζέρη


Η συνέχεια της κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα με το προσωνύμιο «Μάξιμος Σαράφης», που δόθηκε στις 18/1/2018 αναφέρεται στον ρόλο του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. 

Ο μάρτυρας αναφέρει ότι ο Λοβέρδος με τον Φρουζή είχαν αναπτύξει προσωπικούς διαύλους επικοινωνίας,πέραν των υπηρεσιακών, και ότι συνεργάστηκαν προκειμένου να επιταχυνθεί η τιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων τον Αύγουστο του 2011 (τα Gilenyia και Tasigna 150), κι ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της κρίσης, δεν είχε τιμολογηθεί από τις Αρχές κανένα άλλο φάρμακο.

Για να επιτευχθεί αυτό, πάντα όπως αναφέρει ο μάρτυρας, αξιοποιήθηκε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων «Prestige» που ιδρύθηκε αρχικά για αυτόν τον σκοπό. Η εταιρεία άνηκε, στην ουσία, στους τότε δημοσιογράφους της εφημερίδας «Το Βήμα» Νίκο Χασαπόπουλο και Έλενα Φυντανίδου. Σε δύο χρόνια, η εταιρεία έλαβε από τη Novartis 200.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε και το χτίσιμο του image του Λοβέρδου και του Φρουζή (υποψηφίου προέδρου στον ΣΦΕΕ).

Ο μάρτυρας αναφέρει ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δωροδοκήθηκε με ποσό «όχι μικρότερο από 200.000 ευρώ», ενώ αργότερα έλαβε και άλλα χρήματα (70.000 ευρώ) προκειμένου να εμποδίσει την προώθηση ανταγωνιστικού φαρμάκου στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε την κατάθεση:
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, 20:15
http://www.zougla.gr/politiki/article/nea-kata8esi-pou-empleki-loverdo-litzeri