1.2.18

Ιταλία: Προς πώληση 200 σπίτια στο χωριό Ollolai με μόλις… ένα ευρώ! (φωτό)

Σε εξόχως προνομιακή τιμή πωλούνται συνολικά 200 σπίτια στο χωριό Ollolai της ιταλικής Σαρδηνίας. Αν λοιπόν ψάχνετε ένα ειδυλλιακό χωριουδάκι να μετακομίσετε, τότε αυτή την ευκαιρία δεν μπορείτε να της προσπεράσετε.

Το Ollolai φοβάται να μη μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα, κι έτσι διαθέτει 200 ακατοίκητα πια σπίτια έναντι ενός ευρώ, μιας και μέσα σε πενήντα χρόνια είδε τον πληθυσμό του να καταποντίζεται από τους 2.250 στους 1.300 κατοίκους.
Υπάρχει ωστόσο και ένα τυράκι στη φάκα, πως ο ευτυχής νέος ιδιοκτήτης πρέπει να ανακαινίσει το ερείπιο, καθώς όλα τους είναι σε αρκούντως κακή κατάσταση, ξοδεύοντας σε τρία χρόνια κοντά στα 20.000 ευρώ.
Παρά τον περιορισμό, ο κοινοτάρχης είναι αισιόδοξος ότι το μικρό χωριουδάκι του θα τραβήξει κόσμο: «Η σταυροφορία μου είναι να περισώσω τις μοναδικές μας παραδόσεις από το να περιπέσουν στη λήθη», είπε ο Efisio Arbau στο CNN.
Ο κοινοτάρχης έχει στα χέρια του τις υπογραφές των ιδιοκτητών όλων αυτών των εγκαταλειμμένων κατοικιών, οι οποίες ανήκουν πια στο συμβούλιο του χωριού και είναι έτοιμες να αλλάξουν χέρια έναντι του συμβολικού τιμήματος του 1 ευρώ.
Μέχρι στιγμής, τρία έχουν ήδη διατεθεί και ο κοινοτάρχης ισχυρίζεται πως έχει λάβει περισσότερα από 100 αιτήματα για ένα σπιτάκι από τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
pronews