27.1.18

Reuters: Χωρίς πολιτική στήριξη ο Τσίπρας στις συζητήσεις για το Σκοπιανό

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε να λάβει τη στήριξη της αντιπολίτευσης, αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε να λάβει τη στήριξη της αντιπολίτευσης ώστε να προσέλθει στο «τραπέζι» του νέου γύρου συζητήσεων με κοινή συναίνεση στο θέμα του Σκοπιανού, σχολιάζει το διεθνές πρακτορείο Reuters για τις σημερινές πολιτικές επαφές του Αλέξη Τσίπρα.


Η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν συμφωνήσει να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις ώστε να βρεθεί μια συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ, ένα θέμα που βάζει εμπόρια στην είσοδο της βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

«Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι η επίλυση της ονομασίας δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, αλλά ένα σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται με την ιστορία της Ελλάδας και την «ταυτότητα των Ελλήνων». 
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό επειδή δεν έθεσε τις συνταγματικές αλλαγές ως «απαραίτητη προϋπόθεση» για οποιαδήποτε διαδικασία διαπραγμάτευσης και τονίζει ότι το «παράθυρο» για την επίλυση του ζητήματος έχει κλείσει.

Πηγή: www.newmoney.gr, protothema