6.1.18

Στη Λάρισα σε σοβαρή κατάσταση η ορειβάτης που διασώθηκε στον Όλυμπο

Προσγειώθηκε με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας στην 110 Π.Μ. - Η 35χρονη θα μεταφερθεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο όπου και θα εκτιμηθεί η κατάστασή της

Με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που την παρέλαβε από την κορυφή του Ολύμπου προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην 110 Π.Μ η 35χρονη ορειβάτης που τραυματίστηκε στο λούκι του Στεφανιού. 


Αμέσως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα μεταφέρει την 35χρονη αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και θα εκτιμηθεί η κατάστασή της.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση της γυναίκας ξεκίνησε από τις 11 σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε αισίως αργά το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η κατάσταση υγείας της γυναίκας είναι σοβαρή. 
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μια ορειβάτη περίπου 35 χρονών από τα Σκόπια, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων.

Στην επιχείρηση για τη διάσωσή της θα συμμετείχε από την πρώτη στιγμή ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: Larissanet.gr