28.1.18

Προκαλεί ξανά ο Ρ.Τ. Ερντογάν με τα «υπό κατάληψη» ελληνικά νησιά στο Αιγαίο (φωτό, βίντεο)

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει και προκαλεί με την έντονη ρητορική του κάθε γειτονική χώρα της Τουρκίας.
Υπερασπιζόμενος την στρατιωτική επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία, δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κάθε τόσο τον εγκαλεί να δώσει απαντήσεις για τα «υπό ελληνική κατοχή», όπως υποστηρίζει, νησιά του Αιγαίου.

Σε ομιλία του στη Νικομήδεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάνης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), του οποίου ηγείται ο Κιλιτσντάρογλου.
«Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι νικήσαμε στη Λωζάνη. Και μετά στέλνει τον «λογαριασμό» στην Κυβέρνηση του ΑΚΡ για τα νησιά. Τα νησιά εσείς τα δώσατε! Εσείς! Οι αρχηγοί του δικού σας κόμματος τα έδωσαν! Τώρα σου ετοιμάζω τα ιστορικά αρχεία. Και αυτά τα αρχεία θα περιέχουν και τη Λωζάνη. Και τότε θα τους τα φέρω μπροστά τους και ενώπιον του έθνους και θα τους τα εξηγήσουμε. Και τότε θα δουν, ποιος, πού και τι έδωσε!», δήλωσε σε έντονο ύφος ο Ερντογάν.
Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε σχετικά με την επιχείρηση με την κωδική ονομασία«Κλάδος Ελαίας», πως διεξάγεται παράλληλα ένας διπλωματικός αγώνας, προκειμένου να μην υποστούν έπειτα «μία ήττα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως έγινε στη Λωζάνη»
«Όσο συνεχίζεται ο αγώνας μας, τόσο η αποφασιστικότητά μας αυξάνεται. Εμείς από την Άγκυρα, αλλά και ο Πρωθυπουργός μας και οι Υπουργοί μας κάνουν έναν διπλωματικό αγώνα. Μιλάμε με τη Ρωσία, με την Αμερική, με την Αγγλία, με διάφορες χώρες της Ευρώπης... Γιατί αν δεν εξηγήσεις στη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε και άλλες φορές στην Ιστορία, θα κερδίσεις στο πεδίο των μαχών, αλλά θα χάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και στη Λωζάνη το ίδιο δεν έγινε; Αυτό έγινε», δήλωσε ο Ερντογάν πριν απαντήσει στη συνέχεια στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τα νησιά του Αιγαίου.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Gençler!

Biz koskoca bir coğrafyanın umudu olan Türkiye’yiz. Biz arkasında yüz milyonlarca kardeşinin duası olan Türk Milletiyiz.

Gönül sınırlarımız içindeki hiçbir kardeşimizin mahzun olmasına, zulüm görmesine seyirci kalmayacağız.https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/89233/gonul-sinirlarimiz-icindeki-hicbir-kardesimizin-zulum-gormesine-seyirci-kalamayiz.html