5.1.18

Η… ξεχασιάρα «ήρεμη δύναμη»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Κάπου εκεί στις γιορτινές ημέρες παρακολούθησαμε και την συνέντευξη που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στον Σκάι και στον Χρήστο Κούτρα.
Πραγματικά εντυπωσιακό! Μια «ήρεμη δύναμη» που εξηγούσε πόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα τις επενδύσεις και πώς όλα πηγαίνουν καλά, η οικονομία πετάει, η συμφωνία για τη ΔΕΗ είναι μια χαρά, το Ελληνικό προχωρά με χίλια και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ευθύνη της να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Με λίγα λόγια, με την παρουσία του υπογράμμιζε την ανάγκη να συμβούν όλα αυτά σε κλίμα ηρεμίας και συνεννόησης, για να «ολοκληρωθούν τα μνημονιακά προγράμματα και να πάμε σε μια βιώσιμη ανάπτυξη».


Όλα αυτά, βέβαια, σήμερα που στην κυβέρνηση βρίσκονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Τώρα την έχει αυτή την ανάγκη η χώρα. Δεν την είχε αυτή την ανάγκη από το 2012 ως το 2014, όταν οι ομοϊδεάτες του ξήλωναν τα πεζοδρόμια και πολεμούσαν κάθε επένδυση, απειλώντας τους επενδυτές και τους αγοραστές ελληνικών ομολόγων.
Δεν την είχε την ίδια ανάγκη η χώρα όταν ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας φώναζε τα goback. Ούτε όταν ο συγκυβερνήτης Καμμένος αποκαλούσε την τότε κυβέρνηση και τους βουλευτές της πλειοψηφίας «Τσολάκογλου» και «προσκυνημένους».
Βέβαια. Όταν διαδραματιζόταν αυτή η πρωτοφανής αλητεία, οι ομοϊδεάτες του ήταν δικαιολογημένοι.
Και προφανώς ήταν επίσης δικαιολογημένοι όταν έκαναν τα λεβέντικα του πρώτου εξαμήνου για να καταλήξουμε σε άλλα δύο μνημόνια.
Και - επίσης προφανώς - είναι δικαιολογημένοι τώρα που λένε σε όλα «ναι».
Όπως δικαιολογημένοι ήταν όταν έλεγαν ψέματα για να αρπάξουν την εξουσία και τώρα που τους κάνουν ό,τι θέλουν οι δανειστές για να τη διατηρήσουν…
Σωστά. Διότι η «ήρεμη δύναμη» είναι και ξεχασιάρα…