5.12.17

Εrieye: Πρέπει ή δεν πρέπει να μεταφερθούν τα ιπτάμενα ραντάρ στη Θεσσαλονίκη;

Τη...δυσαρέσκεια  θα κοιτάξουμε ή το Εθνικό συμφέρον;
Juan
Η απόφαση για μεταφορά των ιπτάμενων ραντάρ από την Ελευσίνα στη Θεσσαλονίκη, έχει προκαλέσει συζήτηση εντός της ΠΑ. Η μεταφορά αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου. Στηρίχθηκε στο γεγονός ότι από το ΝΑΤΟ έχει δοθεί “έργο” στα ελληνικά ιπτάμενα ραντάρ,μέσω των οποίων “καλύπτονται” χώρες στα βόρεια συνορά μας.

Ωστόσο ο αντίλογος λέει, πως αυτές οι αποστολές γίνονται με συχνότητα μηνιαία ή διμηνιαία και συνεπώς δεν δικαιολογούν από μόνες τους την μεταφορά των ιπτάμενων ραντάρ από την Ελευσίνα στη Θεσσαλονίκη. Επιμένουν ότι τα ERIEYE πρέπει να μείνουν “στο νότο”, αφού η περιοχή που κυρίως ενδιαφέρει είναι αυτή μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου.
Η απόφαση των πτεράρχων του ΑΑΣ πάντως είναι οριστική και θεωρούν ότι είναι και τεκμηριωμένη. Αποδίδουν τον σκεπτικικισμό κάποιων στο γεγονός ότι δεν επιθυμούν τη μετακίνησή τους από την Ελευσίνα στη Θεσσαλονίκη .Από την άλλη πλευρά οι “σκεπτικιστές” υποστηρίζουν ότι η μεταφορά της βάσης των ERIEYE δεν γίνεται πρωτίστως για λόγους επιχειρησιακούς,αλλά για να μην υπάρξει... δυσαρέσκεια στην Θεσσσαλονίκη ,λόγω της μετακίνησης των προσβεστικών αεροσκαφών από τη συμπρωτεύουσα στην Ελευσίνα.
Σύντομα η ζωή θα αποδείξει ποιοι έχουν δίκιο και ποιοι άδικο.
militaire