4.12.17

Σφοδρή επίθεση Π.Καμμένου κατά ΝΔ και Μ.Σπυράκη για τα... «όπλα» του ISIS: «Να ρωτήσει τα αφεντικά που την πληρώνουν»


Σφοδρή επίθεση κατά της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφορικά με τις διευκρινίσεις που ζήτησε η εκπρόσωπος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης για  δημοσιεύματα που ήθελαν φορητό οπλισμό των ΕΔ και που εκποιήθηκε να έχει καταλήξει στην ISIS και αυτό παρά το γεγονός ότι το ΓΕΕΘΑ αναφέρει κατηγορηματικά ότι το μόνο υλικό που έχει πωληθεί απο το 2015 μέχρι σήμερα είναι μερικές εκατοντάδες βόμβες Mk-82 στα ΗΑΕ.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αφού διέψευσε ότι έχει πουληθεί «έστω και σφαίρα στα χρόνια που έχει την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», ο Π.Καμμένος έστρεψε τα βέλη του κατά της Μ.Σπυράκη σημειώνοντας σς εξαιρετικά οξύ ύφος:
«Εάν η συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου-Κούλη ψάχνει όπλα στη Συρία να ρωτήσει τα αφεντικά που την πληρώνουν από τα μαύρα και τα αρπάζουν διαχρονικά από τον Ελληνικό Λαό».
Συνόδευσε την ανάρτηση του μάλιστα με φωτογραφία της κας Σπυράκη με τον πρώην υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο.
«Τα χρόνια που έχω την πολιτική ευθύνη του ΥΕΘΑ δεν έχει πουληθεί ούτε σφαίρα πουθενά όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ αν η συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου-Κούλη ψάχνει όπλα στη Συρία να ρωτήσει τα αφεντικά που την πληρώνουν από τα μαύρα και τα αρπάζουν» είπε πιο αναλυτικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Τα χρόνια που έχω την πολιτική ευθύνη του ΥΕΘΑ δεν έχει πουληθεί ούτε σφαίρα πουθενά όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ αν η συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου-Κούλη ψάχνει όπλα στη Συρία να ρωτήσει τα αφεντικά που την πληρώνουν από τα μαύρα και τα αρπάζουν διαχρονικά από τον Ελληνικό Λαό
ΓΕΕΘΑ: "Αεροπορικές -και μόνο- βόμβες Mk-82"
«Από το 2015 μέχρι σήμερα το μόνο στρατιωτικό υλικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πουληθεί είναι βόμβες ΜΚ 82 της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα»,αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τα πυρομαχικά που έχουν πωληθεί.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ επρόκειτο για 300 και μόνο βόμβες, αξίας 790.000 ευρώ.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά «από διερεύνηση που έγινε στη συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων».
Ολόκληρη η ανακοίνωση
Από διερεύνηση που έγινε στη συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων, γνωρίζεται ότι από το 2015 μέχρι σήμερα το μόνο στρατιωτικό υλικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πουληθεί είναι βόμβες ΜΚ 82 της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αιτία για τη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ήταν δημοσιεύματα τα οποία υποτίθεται ότι ανακάλυψαν όπλα από ελληνικό στρατιωτικό υλικό που είχε εξάγει η εταιρεία ο Βασίλη Παπαδόπουλου στην Σαουδική Αραβία κατέληξαν στην ISIS και μάλιστα στην Ράκκα!
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα «ίχνη στρατιωτικού υλικού εντοπίστηκαν από ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες" και ο εντοπισμός έγινε από το επονομαζόμενο "ηλεκτρονικό ίχνος" που φέρουν πολλά μικρά και ελαφρά όπλα (small and Light Weapons-SALW) και το οποίο προβλέπεται από τη συμφωνία για το Εμπόριο όπλων.

Βέβαια η απάντηση του ΓΕΕΘΑ ήταν απόλυτα σαφής: Τα μόνα όπλα που έχουν πωληθεί είναι 300 μόνο μη κατευθυνόμενες βόμβες Mk-82 και αυτές στα ΗΑΕ. Κανένα είδος φορητού οπλισμού ή πυρομαχικών.
pronews