5.12.17

Ξύλο στη Βουλή, χημικά στο Μαξίμου -Το ΠΑΜΕ «έκαψε» το κέντρο της Αθήνας


Ενταση στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ, με εισβολή στο υπουργείο Εργασίας, ξύλο με τα ΜΑΤ στη Βουλή και χημικά στο Μαξίμου.
Οταν η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε στην Ηρώδου Αττικού και μέλη της προσπάθησαν να περάσουν και να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου, άνδρες των ΜΑΤ τους σταμάτησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Ξύλο στη Βουλή
Φοιτητές προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τα ΜΑΤ και να εισβάλουν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια έξω από το Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, μία ομάδα φοιτητών που συμμετείχε στη διαμαρτυρία αποσπάστηκε από την πορεία, πέρασε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και προσπάθησε να εισβάλει στη Βουλή ανεβαίνοντας από τα σκαλιά που βρίσκονται δίπλα στο μνημείο. 
Εκεί όμως τους περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ και τους έκοψε τον δρόμο. Αν και αρχικά η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη, στη συνέχεια άναψαν τα αίματα και φοιτητές και ΜΑΤ ήρθαν στα χέρια. 



Το ντου του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας 
Μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εισβολή στο υπουργείο Εργασίας. 
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12:30 επικράτησε ένταση όταν μέλη του ΠΑΜΕ άρχισαν να χτυπούν τα ρολά του υπουργείου Εργασίας. Στη συνέχεια έσπασαν τα ρολά και εισέβαλαν στον χώρο. Μάλιστα απο τα επεισόδια που σημειώθηκαν ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ αντιδρούν στην τροπολογία με τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και τον τρόπο κήρυξης απεργιών.


iefimerida,protothema