15.11.17

Θυμάστε όταν ο Βενιζέλος δήλωνε στους Τούρκους ότι στην Ελλάδα ισχύει η Σαρία; Άλλαξε γνώμη ο Βενιζέλος!


Θετική εξέλιξη θεωρεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, την εξαγγελία νομοθετικής ρύθμισης που θα καθιστά προαιρετική για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης την υπαγωγή στη δικαιοδοσία του μουφτή και στον ισλαμικό θεοκρατικό νόμο της Σαρία.
Όπως αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «αντιμετωπίζεται με τον τρόπο αυτό εν μέρει το πρόβλημα που δημιούργησε η νομολογία του Αρείου Πάγου, που θεώρησε υποχρεωτική την υπαγωγή στη σαρία.

»Πρέπει, όμως, να προβλεφθεί νομοθετικά η συμμόρφωση με τους κανόνες δημόσιας τάξης, δηλαδή με τον πυρήνα των εγγυήσεων του κράτους δικαίου και η δυνατότητα σχετικού δικαστικού ελέγχου».
Όταν όμως συγκυβερνούσε με τον Αντώνη Σαμαρά και παρίστανε τον υπουργό Εξωτερικών, σε συνεντεύξεις που έδινε στην Τουρκία «διαφήμιζε» ότι στην Ελλάδα ήταν σε ισχύ η Σαρία!
Συγκεκριμένα, υπερηφανευόταν στην Τουρκάλα δημοσιογράφο Asligul Atasagun ότι «στην Ελλάδα ισχύει η Σαρία».

Για διαβάστε εδώ τι άλλο είχε αποφασίσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εγχειρίδια για τη Σαρία στα ελληνικά ετοίμαζε το υπουργείο Παιδείας

Για να πάμε στα αρχεία του ΑΠΕ, να θυμηθούμε τι δήλωνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις 28 Νοεμβρίου 2014 στην Τουρκάλα δημοσιογράφο:

«Ειδικότερα για τους μουφτήδες στη Θράκη, όπως γνωρίζετε, ο μουφτής είναι ένα διττό όργανο, δεν είναι μόνο θρησκευτικός λειτουργός, αλλά πρωτίστως δικαστής, κρατικό όργανο, γιατί στην Ελλάδα, και στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λωζάννης, ο μουφτής είναι πάνω από όλα υπεύθυνος για την εφαρμογή του νόμου της Σαρία, του παραδοσιακού ισλαμικού νόμου. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί από αυτή την άποψη ο μουφτής αποτελεί μέρος του νομικού αλλά κυρίως του δικαστικού μας συστήματος. Γνωρίζω κάποιες προτάσεις και ιδέες αναφορικά ίσως με τη διάκριση των δύο αρμοδιοτήτων. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε επί διαφόρων ιδεών, αλλά όχι στη βάση της αμοιβαιότητας, γιατί αυτό είναι κάτι που δεν είναι αποδεκτό από ευρωπαϊκής απόψεως».
tribune


Tελικά, στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις συναγωνίζονται διαχρονικά ποια θα είναι περισσότερο ανίκανη, άσχετη, ανθελληνική και ποια θα έχει τα πιο άχρηστα και ηλίθια στελέχη.H λιγότερο άχρηστη είναι η καλύτερη. Ψέμματα; Juan